BAE resmen onayladı! Arap dünyasında bir ilk

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ülkenin ilk nükleer santralinin faaliyete geçmesi için onay verildi. Santral, Arap ülkeleri arasında da bir ilk olma özelliği taşıyor.

BAE resmen onayladı! Arap dünyasında bir ilk
BAE resmen onayladı! Arap dünyasında bir ilk
GİRİŞ 17.02.2020 14:25 GÜNCELLEME 17.02.2020 15:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Federal Nükleer Denetim İdaresi, Kore Elektrik Enerjisi Şirketi (KEPCO) tarafından inşa edilen ve Arap ülkeleri arasında bir ilk teşkil eden santralin 1 no'lu reaktörünün faaliyete geçmesine izin verdi. 

 

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan da, yeni kurulacak santralle ilgili olarak "Bugün ilk nükleer tesis için işletme ruhsatı verilmesi, barışçıl nükleer enerji yolunda yeni bir döneme girildiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

El Nahyan ayrıca, "Önümüzdeki 50 yıl boyunca ihtiyaçlarımızı garanti altına almak için için hazırlanıyoruz ve en büyük gücümüz ulusal yeteneğimiz" açıklamasında bulundu.

 

Emirlikler Nükleer Enerji Şirketi'nin (ENEC) 2009'da yaptığı ihaleyi kazanan KEPCO, Abu Dabi'nin 270 kilometre batısında APR-1400 tipi 4 reaktörden oluşan bir nükleer santral inşa etmişti.

BAE'nin ve Arap Yarımadası'nda ilk nükleer enerji santrali olacak Bereket'in, 5 bin 600 megavat kapasiteyle BAE'nin elektrik ihtiyacının yüzde 25'ini sağlaması planlanıyor.

YORUMLAR 21
  • tracian 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım nekadar çirkin bu adam
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yapacağı nükleer santral bile; nükleer maddelerle değil, petrolle çalışır. Bu deve çobanlarından, bi cacık olmaz..
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    kostebek belli dusman belli ortam belli hersey ortada artik yeter teker teker avlayalim. ilk once ermenistan sonra yunanistan sonra bulgaristan sonra kibristan
    Cevapla
  • msg 4 yıl önce Şikayet Et
    Kerkenez tipine...
    Cevapla
  • Silke 4 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüz AHMAK Namussuzlarin en Namusuzu. Namussuzlarin Anasi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!