Avrupa Birliği'nden yeni 'Esed' kararı

Avrupa Birliği (AB), Suriye'deki Beşşar Esad rejimine uyguladığı yaptırım listesine, 8 iş adamı ve 2 şirketi ekleme kararı aldı. Yaptırımlar uyarınca mal varlığı dondurulan ve seyahat yasağı uygulanan kişi sayısı 277'ye, şirket sayısı da 71'e çıktı.

Avrupa Birliği'nden yeni 'Esed' kararı
Avrupa Birliği'nden yeni 'Esed' kararı
GİRİŞ 18.02.2020 00:33 GÜNCELLEME 18.02.2020 00:33
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AB Konseyinden yapılan açıklamada, Esad rejimi ve destekçilerine yönelik yaptırım listesinin genişletildiği belirtildi.

Açıklamada, Suriye'de yerinden edilmiş vatandaşların arazilerinde Esad rejimine doğrudan fayda sağlayan  projeler geliştirdikleri için 8 iş adamının ve 2 şirketin yaptırım listesine eklendiği kaydedildi.

KİŞİ SAYISI 277'YE , ŞİRKET SAYISI 71'E ÇIKTI

Yaptırımlar uyarınca mal varlığı dondurulan ve seyahat yasağı uygulanan kişi sayısı 277'ye, şirket sayısı da 71'e çıktı.

Suriye'ye karşı uygulanan AB yaptırımları arasında yatırımların kısıtlanması, halka baskı yapmak için kullanılabilecek teknik ekipman ve teknoloji ihracatının engellenmesi ile petrol ambargosu da bulunuyor.

 

 

YORUMLAR 12
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Esede en büyük darbeyi Türkiye vuracaktır.
    Cevapla
  • ambargo 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede ki bütün esed yanlısı suriyelilerin ve varsa suriyenin mal varlıklarını dondurun, suriyeye ekonomik ambargo koyun. suriyeye ürün aldırmayın, sattırmayın.
    Cevapla
  • Ahmet Duman 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey bahane bu batılı DOST VE MÜTTEFİK' ler için. Kimse sevinmesin. Yarın başka bir gerekçe ile bizi de sıkıntıya sokar ve soyar bunlar.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin başta Suriye'de yönetim değişikliği istediğini, sonra bundan vazgeçip Esed'e destek verirken diğer taraftan "Suriye'nin güneyindeki birliklerden İsraile atılacak tüm kimyasal bombaları toplayıp Akdeniz'de imha ettiğini", ABD'nin İsrailin güvenliği için Irak'ı 3, Suriye'yi de 4 parçaya bölme projesi olduğunu unutmayalım...
    Cevapla
  • Yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne darbe ama eset daha 1000 yıl belini dogrultamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
IMF'den Türkiye açıklaması