Akdeniz'de son dakika gelişme: AB operasyon başlatacak

AB, Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulamak için Akdeniz'de yeni bir operasyon başlatacağını duyurdu.

Akdeniz'de son dakika gelişme: AB operasyon başlatacak
Akdeniz'de son dakika gelişme: AB operasyon başlatacak
GİRİŞ 17.02.2020 18:23 GÜNCELLEME 17.02.2020 19:58
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulamak için Akdeniz'de yeni bir operasyon başlatacaklarını duyurdu.

 

 

Brüksel'de düzenlenen AB Dış İlişkiler Konseyinin ardından basına açıklamalarda bulunan Borrell, dışişleri bakanlarının Libya konusunda önemli bir siyasi anlaşmaya vardığını duyurdu.

Borrell, uzun tartışmalardan sonra alınan kararın AB'nin bölgede daha fazla rol oynamasının önünü açacağını belirterek "Siyasi istek olduğu müddetçe hiçbir şey imkansız değildir. Bakanlarla yeni bir siyasi anlaşma üzerinde mutabık kaldık. Bu çerçevede Akdeniz'de yeni bir operasyon başlatacağız." diye konuştu. 

 

 

Akdeniz'de insan kaçakçılığı ve yasa dışı göçle mücadele için 2015'te başlatılan "Sophia Operasyonu"nun 20 Mart'ta sonlandırılacağını açıklayan Borrell, yeni operasyonun Birleşmiş Milletlerin (BM) Libya'ya yönelik silah ambargosunu uygulamayı amaçladığını ifade etti.

Borrell, operasyonda hava, uydu ve deniz unsurlarının yer alacağını aktararak "Sophia Operasyonu Libya kıyılarını koruyordu. Yeni operasyon daha çok silahların geldiği doğuya odaklanacak." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 65
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    sanırım hafter e yeterince silah yığdılar. artık ambargo uygulanabilir modundalar. Libya daha da karışacak gibi Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Oğuzhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bana bu karar nedense Bosna savaşını hatırlattı. Deniz ablukası ve silah ambargosu sadece Boşnaklara silah gitmesine engel oldu. Burdada amaç Türkiyenin önünü kesmek. Allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'a destek olma, ve Türkiye'yi durdurma çabasıdır bunun adı. Biz bunu kabul etmeyeceğiz.
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu karar sadece Turkiye yi engeller. Baska bir ise yaramaz. Digerleri zateen Misir uzerinden gidiyor
    Cevapla
  • türk 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın türkiyeyi engelleyecek kapasitesi yok...
    Cevapla
  • Orhan38 4 yıl önce Şikayet Et
    AB nin tek amaci var o da türkiyenin akdenizdeki libya ile olan anlasmasini bosa cikarip tsk nin ordaki varligini sona erdirip Hafteri hertarafta hakim kilmak..Su ise bak Ayni osmanli gibi her tarafta yalniz kaldik..Suriyede ve libyada bizi her taraftan kallesce yalnizlastirdilar..Dis gucler yetmiyor gibi bir de icimizde yuzde 50 kadar sütü bozuk vatan haini var..Bu nasi bir imtihandir ya Rabbim..Sen yardim et bize..
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık kral:(
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İzmir'de deprem!