BM'den son dakika İdlib açıklaması

BM, 900 bin kişinin yerinden edildiği ve 21'inci yüzyılın en büyük insani felaketinin yaşandığı İdlib için ateşkes çağrısı yaptı.

BM'den son dakika İdlib açıklaması
BM'den son dakika İdlib açıklaması
GİRİŞ 17.02.2020 21:29 GÜNCELLEME 17.02.2020 21:29
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, yazılı açıklama yaparak, Suriye'nin kuzeybatısı İdlib'de devam eden krizin "dehşete düşüren" yeni bir seviyeye ulaştığı konusunda uyarıda bulundu.

 

 

Aralık ayından beri çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 900 bin kişinin çatışmalar ve saldırılar nedeniyle yerlerinden edildiğini belirten Lowcock, yerlerinden edilen Suriyelilerin kamplar dolu olduğu için dondurucu soğukta dışarda kaldığına dikkati çekti.

YERLEŞİM ALANLARI RASTGELE HEDEF ALINIYOR

Lowcock, annelerin çocuklarını sıcak tutabilmek için plastik yaktığına ve bebeklerin soğuktan öldüğüne vurgu yaparak, hastane, okul, cami, pazar yeri ve sivil yerleşim alanlarının rastgele hedef alındığını kaydetti.

 

 

Okul ve hastanelerin kapandığını anımsatan Lowcock, çökmek üzere olan temel altyapı ve salgın hastalık riski konusunda da uyarılarda bulundu.

Lowcock, insani yardım çalışanlarının da hedef alındığı ve hayatını kaybettiğini belirterek, "21'inci yüzyılın en büyük insani felaketi ancak BM Güvenlik Konseyi ve nüfuz sahibi diğerlerinin bireysel çıkarlarını bir kenara bırakıp, insanlık için ortak adım atmasıyla önlenebilir ve tek seçenek ateşkes." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 60
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    dostum putinin marifetleri
    Cevapla
  • Murat bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu oyuna gelmemek lazım
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Hristiysnlarin, Musriklerin, Munafiklarin elinde 10 parcaya bolunur. Savas kazanan taraf olmayacaktir
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye' de normalde yapilmadi gereken Sunni, Sii, Alevi Muslumanlarin Allahin birliginde birleserek Amerika' ya, Rusya' ya, Suriye' deki Yobetimde olan ,Muhalifde olan Partilerin Munafiklarina karsi, Nasturilere, Suryanilere...
    Cevapla
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir az zor. Adamlar 1400 bilmem kaç sene önce olan bir olayın intikamını almak için yaşıyor ve inanıyorlar. Ve bu kini, öfkeyi, intikamı 1400 seneden fazladır içlerinde taşıyor ve nesilden nesile aktarıyorlar. Adamlarda ne din, ne iman umurlarında değil. Varsa yoksa Hüseyin, Hüseyin, Hüseyin. Onun için kim bilir kaç milyon Müslüman kestiler şimdiye kadar. Adamlarda akıl diye birşey yokki oturup konuşasın, barışasın. İşimiz zor vesselam.
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye ABD ve NATO' yu Suriye' de Savunuyor. Suriye Rusya' yi Suriye' de Savunuyor. Kullandiklari Halkin cogunlugu Musluman, Azinligi Hristiyan, Yahudi, Musrik ve Munafik..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri