Çin'de yeni kriz! Koronavirüs onları da vurdu

Korona virüsün ardından Çin'den ayrılmak veya Çin içinde seyahat etmek isteyenler özel jet kiralamak için kuyruğa girdi. Firmalar uçuş yasaklarından ve personel bulamamaktan dolayı Çin'e gitmekte zorlanıyor. Çin'e gidecek uçuş personeli döndükten sonra karantinaya alınmaktan korkuyor.

Çin'de yeni kriz! Koronavirüs onları da vurdu
Çin'de yeni kriz! Koronavirüs onları da vurdu
GİRİŞ 19.02.2020 08:57 GÜNCELLEME 19.02.2020 09:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Korona virüs salgınının patlak vermesiyle birlikte özel jet firmaları taleplere yetişmekte zorlanıyor. BBC'de yer alan habere göre özellikle Çin'de ticari uçuşların aksamasından dolayı mahsur kalan iş insanları özel jetler kiralamaya çalışıyor.

 

Özel jet kiralamak isteyenlerin çoğu zaman personel yetersizliği veya seyahat yasakları gibi gerekçelerle firmalar tarafından geri çevrildiği bildiriliyor. Avustralya merkezli Paramount Business Jets firmasının yetkilisi Darin Voyles son zamanlarda şirketlerine taleplerin arttığını söylerken, “Çoğu personel Çin'e uçmak istemiyor çünkü personel Çin'den döndüğü zaman en az iki hafta boyunca karantina altında kalacağını biliyor” diye konuştu.

TALEPLERDE YÜZDE 80-90’A VARAN ARTIŞLAR VAR

 

 

Singapur merkezli MyJet Asia ise taleplerde yüzde 80-90'a varan artışlar olduğunu dile getiriyor. Çin'de tatile giden çoğu insanın Hong Kong, Pekin veya Şanghay'a dönmekte zorluk çektiğini anlatan firma yetkilileri Çin içinde hizmet verdiklerini ifade ediyor.

Firma yetkilisi uçuşların çok kısıtlı şekilde yapıldığını, ticari hava yolu şirketlerinin yolcularını charter şeklinde taşımalarına çoğu zaman izin verilmediğini söyledi.

SAATİ 6 BİN DOLARA KADAR ÇIKABİLİYOR

Paramount Business Jet'in verdiği rakamlara göre 2-4 kişilik özel jetin havada geçireceği bir saatin ücreti 2 bin 400 dolar. 10 kişilik orta büyüklükte bir özel jette ise bu tutar saati 6 bin dolara kadar çıkabiliyor.

VisaJet firmasının yetkilisi Ian Moore ise “İşlerimiz büyüyor. Çin yeni yılı sebebiyle pek çok yolcuyu zaten taşıyorduk corona virüs ile birlikte işlerimiz daha da arttı” diyor.

MyJet Asia'nın CEO'su Logan Ravishkansar SARS salgınında da işlerin arttığını söylerken şimdiki corona krizinde hükümetlerin uçuş sınırlamaları noktasında çok daha sert adımlar attığını söylüyor.

YORUMLAR 5
  • haklı 4 yıl önce Şikayet Et
    Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur. Allah'a imam eden Doğu Türkistan daki Müslüman Türklere gücü yeten Çin 'in şimdi korona virüse gücü yetsin bakalım. En iyisini Allah bilir tabiki Açık bir gerçek var.Belki de yapılan zulüm arşa ulaştı. Yeryüzünde en küçük organizmalar bile Allah'ın emri ile hareket eder. Müslümanların elini kolunu bağlayıp köpeğin önüne atarsanız, genç kızlarını alıp ahlaklarını bozmaya evlerine de kaynaşma projesi diye ahlaksızlık yapmaları için Çinli gençleri yerleştirirseniz. yaptığınız zulüm arşa çıkar belayı bulursunuz.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    tabii zenginlerinde kendilerine göre böyle büyük dertleri var. Zor tabii işleri.
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Biyolojik silahla Çin’in ekonomisi yerle bir oldu ABD ve gelişmiş ülkeler yapay virüsü çıkardı olanlar oldu yeni ekonomik savaş bu olsa gerek
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin,e gitmeyin? artık Çinde ne işiniz var!?..Bırakın Çin,in kendi içinde Virüs yok olsun?...Yoksa Çin,e gidip gelme ile Tüm Dünyaya bulaştırırsınız Virüs,ü
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olun İnşallah. Allah'ın mülkünde ona iman edenlere zulüm ediyorsunuz bu zulmün yanınıza kar kalacağını mı sanıyordunuz.bütün zalimler yaptıklarının cezasını çekecek ,kimi bu tarafta kimi ahirette.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi