Fransa'dan Rumlara Doğu Akdeniz desteği: Yanınızdayız

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly, Doğu Akdeniz'de yaşananlarla ilgili olarak Güney Kıbrıs ile dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Güney Kıbrıs'ta temaslarda bulunan Parly, Rumların Doğu Akdeniz'deki adımlarına destek verdiklerini belirtti.

Fransa'dan Rumlara Doğu Akdeniz desteği: Yanınızdayız
Fransa'dan Rumlara Doğu Akdeniz desteği: Yanınızdayız
GİRİŞ 19.02.2020 14:25 GÜNCELLEME 19.02.2020 15:24
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Fransa Savunma Bakanı Florance Parly, Ada'daki temaslarında ilk önce Rum Savunma Bakanı Savvas Angelidis ile görüştü. Görüşmede, Fransız donanmasının bölgedeki varlığını sürdürmesi ve Rum Milli Muhafız Ordusu ile ortak tatbikatlara başka ülkelerin de katılmasının sağlanması kararı alındığı belirtildi. Görüşmelerden sonra açıklama yapan Fransız Bakan, Rumlarla askeri ilişkilerin güçlendirileceği mesajı verdi.

 

RUM MEDYASI: FRANSA, RUM KESİMİ'NE DEMİRLİYOR

 

Parly, "(Güney) Kıbrıs, Fransız donanmasını sıklıkla limanlarında konuk ediyor. Buna çok müteşekkiriz. Charles De Gaulle uçak gemisinin operasyonlarına da etkin şekilde katılıyor. Doğu Akdeniz'de olup bitenler konusunda da dayanışmamızı dile getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Rum medyası da, görüşmeyi Fransa'nın Rum kesimine demir atması olarak yorumlayarak gelişmeyi manşetlerine taşıdı. Gazeteler, Evangelos Florakis Deniz Üssü'nün geliştirileceğine dikkat çekti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • Sezgin Tabak 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Türkiye'ye karşı çok Düşmanca Politikalar yapıyor. Daha önce Ermenilere destek vererek Düşmanlığını göstermişti vakti geldiğinde Gereği yapılmalı. Neymiş Eyfel kulesiymiş ulan Paslı demir yığını o eyfel. bizim eksik etek sosyete 40.000 Dolara çanta alma yarışında Paristen. [ Tam bir sapıklık ]
    Cevapla
  • A.A.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Uzun vadeli Savaslari Fransizlar yapamaz, Savas`da iki Hafta gectikden sonra Rumlara Fransizlar diyecekki, Biz size Silah verelim Siz Savasa devam edin, diyerek onlari yanliz birakacaklar... Bunun böyle olacagini hem Rumlar biliyor hemde Yunanlilar biliyor.
    Cevapla
  • 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Soykırımcı sönürgeci katil fransa sizden çok kişiyi cehenneme gönderdik daha isteyen varsa gönderebiliriz
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa kralı alman impatoruna esir düşünce Osmanlı kurtarmadı mı akka 'da beş bin kişilik Osmanlı ordusu napolyon bonapartı yenmedi mi çanakkalede ş.urfa k.maraş g.antep'de dersinizi vernedik mi daha akıllanmadıysanız hodri meydan .
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransız yapımı otomobiller Güney Kıbrıs'da mı daha çok satılıyor, Türkiye'de mi.? Demek ki, bir daha düşünmeliyim.
    Cevapla
  • oşgun 4 yıl önce Şikayet Et
    fransız arabalarına boykot uygulsnmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri