Japonya'daki karantina gemisinden tahliyeler

Japonya'da karantina altındaki gemiden tahliyeler devam ediyor. Bugün 450 kişi gemiden çıkartılacak. Yeni koronavirüs vakaları ile ülkedeki enfekte sayısı 731'e yükseldi.

GİRİŞ 21.02.2020 11:28 GÜNCELLEME 21.02.2020 11:59

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle 2 hafta boyunca karantina altında kalan Japonya'daki Diamond Princess gemisinde Çarşamba günü itibarıyla başlayan tahliye süreci bugün de devam ediyor. Şimdiye dek 634 yolcu ve mürettebatında virüse rastlanan gemiyi gün boyu yaklaşık 450 kişinin terk etmesi bekleniyor.

 

 

YOLCULARDAN BAZILARI GEMİDEN ÇIKMAYACAK

Tahliye edilen yolcuların 2 hafta süresince mecbur kalmadıkça evlerini terk etmemelerinin istendiği öğrenilirken, tahliye edildikten sonra öksürük ya da ateş gibi semptomlar gösterenlerden de işe ya da okula gitmekten kaçınmaları isteniyor. Daha önce virüsten enfekte olduğu belirlenen yolcularla aynı odayı paylaşan kişiler ise gemide kalacak.

 

Japonya Sağlık Bakanlığından daha önce yapılan açıklamada, 14 günlük karantina süresinin Çarşamba günü sona ereceği belirtilmiş, bu doğrultuda son testlerde negatif sonuç veren 443 kişilik ilk grup gemiden ayrılmıştı. Dün 274 yolcu gemiden tahliye edildi. Gemi mürettebatının tahliyesi için de çalışmalar sürüyor.

ÜLKE GENELİNDE VAKA SAYISI 731'E ÇIKTI

Yokohama'daki yolcu gemisindeki 13 kişinin daha koronavirüs taşıdığının kesinleştiği açıklandı. ülke genelinde, daha önce karantina çalışmalarında görev aldığı belirtilen 2 kamu görevlisinin de aralarında olduğu 6 yeni vaka daha rapor edildi. Son olarak ise Hokkaido'da 2'si çocuk 3 kişiye koronavirüs teşhisi konduğu açıklandı. Böylece Japonya'da tespit edilen yeni koronavirüs vakaları ile ülkedeki vaka sayısı 731'e yükseldi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Daha önce koronavirüsten 1 kişinin hayatını kaybettiği Japonya'dan dün kötü haber gelmiş, geçen hafta karantina gemisindeyken virüs taşıdıkları belirlenen 2 kişinin hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ülkede koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 3'e yükselmişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi