İran'da büyük gün! Cumhurbaşkanı Ruhani de oyunu kullandı

İran halkı, parlamento seçimleri için sandık başında, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani İran İçişleri Bakanlığı'nda oyunu kullandı

İran'da büyük gün! Cumhurbaşkanı Ruhani de oyunu kullandı
İran'da büyük gün! Cumhurbaşkanı Ruhani de oyunu kullandı
GİRİŞ 21.02.2020 13:02 GÜNCELLEME 21.02.2020 13:29

İran’da 11. Dönem Parlamento seçimleri için sandık başında.  Bugün akşam saat 17.30’a kadar devam edecek oy kullanma sürecinde seçim listelerinde yaklaşık 58 milyon seçmen bulunuyor. İran Parlamentosunda 290 sandalyenin sahiplerinin belirleneceği seçimde, genel olarak halkın değişim için beklentisinin düşük olması sebebiyle katılım az olacağı öngörülüyor.

 

Tahran başta olmak üzere oy kullanılacak ve milletvekili seçilecek diğer eyaletler arasında Elburz, İlam, Kum ve Kohgiluye-Buyer Ahmed eyaletleri de bulunuyor. Ülke genelinde 57 milyon 918 bin seçmenin bulunduğu bu yılki parlamento seçimlerinde İranlılar 55 bin noktada oy kullanacak. İran Yüksek Seçim Kurulu yerel saatle 08.00’de başlayan oy verme işlemlerinin uzun sürmesi halinde gece 24.00’e kadar uzatılabileceğini açıkladı.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından geçtiğimiz hafta adaylara propaganda izni verilmiş ve bu izin Perşembe sabahı son bulmuştu. İranlı yetkililer halka seçimlere yoğun katılım çağrısında bulunurken, güçlü parlamento vurgusu bu yılki milletvekili seçimlerinin ana teması oldu.

HAMANEY OYUNU KULLANDI

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney bugünkü seçimleri milli bir bayram şeklinde adlandırırken sabah saatlerinde oy kullanmak için sandık başına gitti. Hamaney seçim günü için tüm halkı tebrik ederken, ”Millet oy kullanarak ülke idaresinde irade hakkı olduğunu ortaya koymakta. Aynı zamanda bu dini de bir görevdir” dedi.

KAYNAK: DHA, İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!