Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları! Göz göre göre yalan söylediler

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya ve Esed'in saldırıları dolayısıyla İdlib'den Türkiye'ye göç olduğu haberlerinin yalan olduğu savunuldu. Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamada; Suriye'deki krizin çözümü için Putin, Erdoğan, Merkel ve Macron'un bir araya geleceği bir zirvenin yapılması için tartışmaların devam ettiği belirtildi.

GİRİŞ 21.02.2020 14:05 GÜNCELLEME 22.02.2020 13:52
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Esad rejim güçlerinin İdlib'te Türk askerlerine saldırması sonucu aralarında sivil personelinde bulunduğu 13 kişi şehit olmuştu. Rejimin saldırılarına misliyle karşılık veren TSK, yüzlerce Esad unsurunu etkisiz hale getirmişti.

 

İdlib'de benzer bir durumun yaşanmaması için harekete geçen Ankara, Suriye'ye tank ve zırhlı araçlar başta olmak üzere çok sayıda askeri ekipman göndermişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, rejim güçlerine Şubat ayının sonuna kadar süre tanımış, Soçi Mutabakatı sınırlarına çekilmedikleri takdirde operasyon yapılacağı sinyalini vermişti.

 

Erdoğan'dan son dakika Suriye'ye operasyon sinyali: Geri çekilin yoksa...

 

DÜN İKİ ŞEHİT HABERİ DAHA GELDİ

Esad'a verilen sürenin bitmesine kısa bir süre kala, dün yine Türk askerlerine saldırı olmuş ve 2 Mehmetçik şehit düşmüştü. Böylelikle İdlib'de artan gerilimin ardından bölgede şehit olan asker sayısı 15'e yükselmiş oldu.

TÜRKİYE SINIRINA GÖÇ BUGÜN DE DEVAM ETTİ....

GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLEDİLER

İdlib'de sahada ve masada bu gelişmeler yaşanırken bugün Rusya'dan açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığına bağlı Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Tuğamiral Oleg Juravlev, Türkiye'yi suçlayan ifadelerin olduğu bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dile getirdiği göç konvoyunu yalanlayan Juravlev, "İdlib'in doğusunda yaşanan çatışmalar nedeniyle Suriye-Türkiye sınırına gitmek isteyen yüz binlerce sığınmacı olduğu bilgisi gerçeği yansıtmıyor. İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki yaklaşık bir milyon sığınmacının sınıra gideceğine dair açıklamaları doğrulayan hiçbir fotoğraf, video veya başka bir belge bulunmuyor" dedi.

Esed rejiminin eseri: Hayalet ilçe 'Serakib'

BİR AÇIKLAMA DA KREMLİN'DEN

Gazetecilere konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İdlib’deki durumla ilgili derin endişe duyduklarını, bölgedeki teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıların sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. Peskov, "En kötü senaryolar üzerinden konuşmak istemiyoruz, ancak aynı zamanda bir kez daha Suriye ordusunun İdlib’deki terör örgütleriyle mücadele ettiğini belirtmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Peskov, Suriye'deki krizin çözümü için Putin, Erdoğan, Merkel ve Macron'un bir araya geleceği bir zirvenin yapılması için tartışmaların devam ettiğini söyledi.

TÜRKİYE SINIRINA GÖÇ BUGÜN DE DEVAM ETTİ....

TÜRKİYE SINIRINA GÖÇ AKINI: SAYI 2 MİLYONA DAYANDI

Anadolu Ajansı'nın (AA) verilerine göre; 17 Eylül 2018'deki Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib'e saldırılarında 1800'den fazla sivil can verdi. Ocak 2019'dan bu yana göç edenlerin sayısı 1 milyon 942 bini buldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 69
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan ne?4 milyon suriyeli turist gezmek icinmi türkiyeyi geldi,hepsine yerlerinden rusya ve esad etti,esasda 4 milyon suriyeliye geri halepe göndereceksin
    Cevapla
  • münir 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bütün göçmenlerin Türkiye'den yurt dışına gitmelerine müsaade ederim . neden yakalayıp geri gönderiliyor, Avrupa bakın o zaman nasıl hoplayıp zıplayacak .Bırakın gitsinler. Sahil güvenlik, denizlerde göçmen yakalamak için sanki yarışıyorlar, denizlerden 300-500 göçmen topluyorlar, bırakalım istedikleri yere gitsinler.birazda başkaları düşünsün.
    Cevapla
  • zafer 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya oyalama görevini abd den aldı .ne kadar oyalarsa o kadar müslüman eziyorlar.birçok kılıf altından yaptıkları bu..israilin çevre düzenlemesini yapıyorlar.. bir an önce rejimi vurmalıyız. halepi almalıyız..
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyelilere Rusya kapısı açılsın, yalanla gerçek ortaya çıksın
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    yıllar öncede seslendim şimdi de sesleniyorum 001 eyer biz suriye ve ırakı almassak ilerde fırat suyu için tılan bu adımları durduramyıcğız amaç petrol diyil bidaha sesleniyorum 001 eyer suriye ve ırak almazsak sona yaklaşdık demektir bir gece ansızın burlara hakim olmalıyız yoksa daha çok çekeriz.hatta yok bile ediliriz..ilk hedef suriye ırak 2.hedef alınıcak yer mısır libya 3.hedef küdüs filistin 4.hedef suudiarabistan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor