Çin'den ezber bozan koronavirüs açıklaması! Tüm bildiklerimiz yalan oldu

Çin devletinin resmi ajansında yayımlanan habere göre; Çin'de yapılan yeni bir çalışmada, Kovid-19 virüsünün Vuhan kentindeki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan ziyade, başka bir yerde ve geçen yılın kasım ayının sonunda, insandan insana bulaşarak başlamış olabileceği açıklandı. İki ani nüfus artışının ise, virüsün yayılmasını tetiklediği belirtildi.

Çin'den ezber bozan koronavirüs açıklaması! Tüm bildiklerimiz yalan oldu
Çin'den ezber bozan koronavirüs açıklaması! Tüm bildiklerimiz yalan oldu
GİRİŞ 22.02.2020 19:41 GÜNCELLEME 22.02.2020 19:48
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Çin Komünist Partisinin resmi yayın organlarından Global Times gazetesinin haberine göre, araştırma bulguları, geniş genom verilerinin analizleri, enfeksiyon kaynakları ve 4 kıtada 12 ülkeden toplanan yeni tip koronavirüsün 93 örneğinin yayılma yolunun incelenmesi sonucu ortaya çıkarıldı.

 

Araştırmada, yeni tip koronavirüsün başka bir yerden Vuhan'daki Deniz Ürünleri Pazarı'na getirildiği ve daha sonra pazardan pazara hızla yayıldığı belirtildi.

Araştırmacılar, hastalığı ilk yayan kişinin virüsü Huanan Deniz Ürünleri Pazarı’ndaki çalışanlara ve satıcılara bulaştırdığını, kalabalık pazarın virüsün daha hızlı bulaşmasını kolaylaştırdığını ve bu durumun geçen yıl aralık ayında geniş bir yayılmaya sebep olduğunu düşünüyor.

 

İKİ ANİ NÜFUS ARTIŞI VİRÜSÜN YAYILMASINI TETİKLEDİ

Virüsün, iki ani nüfus artışıyla hızla yayıldığını belirten araştırmacılar, bunlardan birinin 6 Ocak'ta Çin yeni yılı günü tatili ile ilgili olduğunu belirtti. Araştırmacılar, bir diğerinin ise geçen yıl 8 Aralık’ta gerçekleştiğini, bu durumun insandan insana bulaşarak kasım sonu veya aralık başında başlamış olabileceğini ve sonra Huanan pazarına ulaştığında ise hızlandığını vurguladı.

Ulusal Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC), 6 Ocak’ta, ikinci seviye acil durum bildirisi yayınladığına işaret eden araştırmacılar, bu bildirimin kitlesel kamu faaliyetlerine ve seyahatlere karşı bir uyarı görevi gördüğünün altını çizdi.

Araştırmacılar, uyarıların kamunun dikkatini çekmesi halinde, ocak ayının ortasından sonuna kadar ulusal ve küresel çapta daha az vakanın yaşanabileceği değerlendirmesinde bulundu. 

Araştırmada, Avustralya, Fransa, Japonya ve ABD'deki hastaların en az iki enfeksiyon kaynağına sahip olduğu, ABD'de ise özellikle 5 enfeksiyon kaynağının rapor edildiği kaydedildi.

Diğer ülkelerdeki sınırlı örneklere dayanarak çoğu enfeksiyonun kaynağı aynı kabul edilen araştırmada, Vuhan kentindeki iletişim geçmişlerine ek olarak, bazı hastaların Güney Çin’in Guangdong eyaletinde ve Singapur’da hastalığa yakalanmış olabileceği belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 32
  • Uygur 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan söylüyorlar...
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    halk arasında 2 rivayet var 1. si Çin hükümeti nufusu azaltmak için bilerek virüsü bulaştırdı. 2. si abd çin ekonomisini ve gücünü zayıflatmak için virisü ajanlarıyla deniz hayvanlarına bulaştırdı.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğanın beşeri hayat sistemini ortadan kaldırmaya çalışırsanız doğa size bu şekilde dönüş yapar. Bu söylediğimi akademik kariyer yapmış biri söylese dikkate alırlar ama ülkemizde maalesef böyle birşey yok herkes alim olmuş.
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya katkısı olmayan hızla artan bir nufus avrupa için bir tehdit unsuru olduğu için bu planlı yapılan bir girişim.Kimlerin yapabileceğinide biliyorum aslında.
    Cevapla
  • Anti satan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd saldırısı abd bunu hep yapar saldırı öncesindede masaya oturup barış antlaşması imzalar büyük şeytan işte.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi