Fransa'da sarı yelekliler protestoya devam ediyor

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetiminin politikalarının protesto edildiği sarı yeleklilerin gösterileri 67'nci haftasına girdi.

Fransa'da sarı yelekliler protestoya devam ediyor
Fransa'da sarı yelekliler protestoya devam ediyor
GİRİŞ 23.02.2020 03:49 GÜNCELLEME 23.02.2020 03:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Paris'te Champerret Mahallesi'nde toplanan eylemciler, Kuzey Tren Garı'na yürüdü. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteri olaysız sona erdi.

 

 

Lille'de bine yakın kişinin katılımıyla yapılan eylemde göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, biber gazıyla müdahale etti. Ülkenin çeşitli kentlerinde de gösteriler düzenlendi.

Akaryakıt zamlarına ve ekonomik koşullara tepki olarak başlayan, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen sarı yeleklilerin eylemleri 17 Kasım 2018'den bu yana devam ediyor.

 

 

Polis, geçen haftalarda olduğu gibi başkentin en önemli simgelerinden Champs-Elysees Caddesi, nisanda çıkan yangında büyük hasar gören Notre-Dame Katedrali, Ulusal Meclis, Senato ve Elysee Sarayı çevresinde gösteri yapılmasını yasakladı.

Sarı yeleklilerin gösterileri 17 Kasım 2018'de başlamıştı. Eylemler başladığından bu yana 11 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi gözünü kaybetti, 5 kişinin eli koptu ve yaklaşık 500 kişi yaralandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Mustafa 72 4 yıl önce Şikayet Et
    Her sey çok güzel oluyor. Devam uşaklar.
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun ! Türkiye'de bu tarz olaylar atarken ,Türkiye hakkında neler demediniz, neler yazmadiniz !
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Derin devlet var orda. Hainler çok az. Birde sarı yelekliler ajan veya dışarıdan yöneltilmiyor. Satılmış değiller. Bizde dişarıdan düşmanca yöneltiliyor
    Cevapla
  • 6363 4 yıl önce Şikayet Et
    67 hafta dır tv ler de haber yapilmiyor
    Cevapla
  • Ihtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    aferin size, ellerinizden öpeyim, yahu bi fransız baharı na cevirin şurasını artık. Başkaların devletlerini yıkarken iyi oluyor.Vurun patlasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...