Trump'ın en büyük rakibi Sanders'dan İsrail'i kızdıracak Filistin mesajı

ABD'de Demokrat başkan aday adayları arasında yarışı önde götüren Senatör Bernie Sanders, başkan olması halinde hem Filistin hem de İsrail halkının tüm temel haklarını tanıyacağını ve bölgeye barış getirmek için her şeyi yapacağını belirtti.

Trump'ın en büyük rakibi Sanders'dan İsrail'i kızdıracak Filistin mesajı
Trump'ın en büyük rakibi Sanders'dan İsrail'i kızdıracak Filistin mesajı
GİRİŞ 24.02.2020 09:14 GÜNCELLEME 24.02.2020 09:14
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'de 3 Şubat'ta başlayan ön seçim sürecinde Demokratlar arasındaki yarışı önde götüren Senatör Bernie Sanders, İsrail-Filistin sorununa ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

FİLİSTİN HALKINA DESTEK ÇIKTI

İsrail'in, Filistin halkının haklarını tanımayan siyasetine yönelik eleştirileriyle tanınan Sanders, "İsrail halkı barış ve güvenlik içinde yaşama hakkına sahiptir. Aynı şekilde Filistin halkı da. Başkan olarak İsraillilerin de Filistinlilerin de haklarını destekleyeceğim, bölgeye barış ve güvenliği getirebilmek için mümkün olan her şeyi yapacağım" değerlendirmesini yaptı.

BOYKOT KARARI

ABD'de İsrail'in en önemli lobi kuruluşlarından olan AIPAC'in (Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi) faaliyetlerinin İsrail-Filistin sorununun çözümünde engel olduğunu kaydeden Sanders, "Öte yandan AIPAC'in, bağnaz ve Filistinlilerin temel haklarına karşı çıkan liderlere sunduğu platformdan dolayı ise endişeliyim. Bu sebeple AIPAC'in yıllık konferansına katılmayacağım" ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANLARDAN SANDERS'E DESTEK

Sanders'ın bu açıklaması kısa süre içinde sosyal medyada geniş destek bulurken, hem ABD'deki Müslüman sivil toplum örgütlerinden hem de Filistinlilerin haklarını savunan diğer gruplardan Sanders'e destek geldi.

TRUMP'IN YENİ PLANINI ELEŞTİRMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde Orta Doğu barış planını da eleştiren Sanders, daha önceki birçok açıklamasında "iki-devletli çözümü" desteklediğini dile getirmişti

AMERİKA'DA SEÇİMLER DEVAM EDİYOR

3 Şubat'ta yapılan tartışmalı Iowa seçimlerinde rakibi Pete Buttigieg'e kılpayı kaybeden Sanders, daha sonra yapılan New Hamsphire ve Nevada ön seçimlerini rahat kazanmıştı.

YENİ ABD BAŞKANI KİM OLACAK?

3 Kasım 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerini kazanacak olan isim 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da başkanlık koltuğuna oturacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarin oyunları bitmez.
    Cevapla
  • Hüsnü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Trampın kazanması için çalışan birisi.Kendi aklından geçenleri tramp direkt söylüyor.Yahudi lobisinin güçlü olduğu bir ülkede bunu söyleyen insan kendisine sıkıyor demektir.
    Cevapla
  • gizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Bernie Sanders de Yahudi ,aman dikkat.
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayı yönetmek haftaya cenazesi çıkacak canlı cesetleremi kaldı.pes
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Hamas ve İslami Cihad'dan Filistinlilere tüyleri diken diken eden İsrail çağrısı!