Kanlı savaş yıllar önce son bulabilirdi! İşte Kasım Süleymani ve Esed'in kirli işbirliği

'Halep Kasabı' olarak bilinen ABD'nin Irak'ta öldürdüğü Kasım Süleymani ile Beşşar Esed ilişkisine dair Devrim Muhafızları'ndan Hasan Plarek'in açıklaması kanlı iş birliğini bir kez daha ortaya koydu. Plarek, Beşşar Esed'in görevinden istifa edip ülkeden kaçmasına,Kasım Süleymani'nin engel olduğunu söyledi.

Kanlı savaş yıllar önce son bulabilirdi! İşte Kasım Süleymani ve Esed'in kirli işbirliği
Kanlı savaş yıllar önce son bulabilirdi! İşte Kasım Süleymani ve Esed'in kirli işbirliği
GİRİŞ 24.02.2020 18:28 GÜNCELLEME 24.02.2020 19:16
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Güçleri'nin idaresindeki Dini Eserlerin Restorasyonu Kurumu'nun eski Başkanı Tuğgeneral Hasan Plarek, Suriye'deki rejimin lideri Beşşar Esed'in görevinden istifa edip ülkeden kaçmasına, söz konusu güçlerin eski komutanı Kasım Süleymani'nin engel olduğunu söyledi. 

Fars Haber Ajansı'na konuşan Plarek, "Kasım Süleymani, Suriye sorunuyla tek başına mücadele etti ve Suriye'yi kurtardı. Hatta Beşşar Esed neredeyse sığınmacı olup ülkesini terk edecekti. O (Süleymani), 'Zafer için tek yol direniştir. Allah'ın izniyle başarılı olacağız' dedi, direndi ve başarılı oldu." ifadelerini kullandı.

ESED RUSYA'YA KAÇACAKTI!

Devrim Muhafızları Komutanlarından Gülali Babayi de, "Balıkların Mesajı" kitabında, Suriye'deki çatışmalarda hayatını kaybeden komutanlarından Hüseyin Hemedani'nin, "O gece çok karmaşık bir durum söz konusuydu. Esed, işinin bittiğini düşünüyordu. Rusya gibi bir ülkeye iltica etme peşindeydi." ifadelerini aktardı. 

- Hasan Plarek kimdir?

İran Lideri Ali Hamaney, Dini Eserlerin Restorasyonu Kurumu'nun tesis edilmesinden 15 yıl sonra, söz konusu kurumun yönetimini Kudüs Güçleri'ne tevdi etmişti.

Süleymani de kurumun başına 40 yıllık dostu Plarek'i (58) atamıştı.

Plarek'in başında bulunduğu önemli makamlardan bir diğeri de Irak ve Suriye'de Şii kutsal mekanlarını restore eden Nübüvvet Kevseri Restorasyon Şirketi'ydi. Süleymani, Kudüs Güçleri'ndeki ekonomik işler komitesine, bu tabela altında İran'a uygulanan ekonomik yaptırımları delme talimatı vermişti.   

KAYNAK: AA
YORUMLAR 43
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kim olursa olsun yaptıklarıyla ilahi adalete hesap verecek zulüm asla karşılıksız kalmadı kalmaz kalmayacak...
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Kasım Süleymani Katil Esadı Suriyelilerin başına musallat etmesinin hesabını ALLAH'a versin.Dünyadan hak ettiği bir şekilde gitti.Zulme arka çıktı ve Su testisi su yolunda kırıldı.
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    İran, Suriye ile arasında Irak varken; nasıl oluyor da Suriye'de bu kadar yayılıp etkili olabiliyor...?
    Cevapla
  • Muhammed Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah zalim Esed'in de rezil bir şekilde gebereceğini göreceğiz.Biraz da olsa mazlumlar rahatlayacak.Süleymani katili de Esedle beraber haşrolur inşaallah.Zalim birinin kafirler tarafından bile olsa gebermesine neden sevinmeyelim ki...Halep'e kurban olsun zalim Süleymani.Ateşi bol .olsun
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!