Türkiye'yi kızdıracak hamle! Resmen duyurdular: Akıllara zarar sevkiyat

Arap Emirlikleri (BAE) Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e destek amacıyla 12 Ocak’tan itibaren 6 bin tondan fazla yük taşıyabilecek 100 ayrı kargo uçuşu düzenledi.

Türkiye'yi kızdıracak hamle! Resmen duyurdular: Akıllara zarar sevkiyat
Türkiye'yi kızdıracak hamle! Resmen duyurdular: Akıllara zarar sevkiyat
GİRİŞ 25.02.2020 06:29 GÜNCELLEME 25.02.2020 06:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Libya’nın Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı güçlerin yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, BAE’nin Hafter milislerine 43 gün içinde 100 uçaklık mühimmat taşıdığını duyurdu. 

 

 

Açıklamaya göre, BAE’nin Abu Dabi Emirliğindeki askeri üslerden havalanan kargo uçaklarının, Libya’nın doğusuna gittiği tespit edildi.

BAE’ye ait iki askeri havalimanından 12 Ocak-23 Şubat tarihleri arasında Libya’nın doğusuna doğru havalanan 100 kadar uçuşun, numaraları, tarihleri, uçak tipleri ve indikleri olası hava üslerini detaylandıran dökümün yer aldığı açıklamaya göre, uçak tiplerinin toplamı 6 bin 190 tonun üzerinde kargo taşıdı.

 

 

Açıklamada, günde 2-3 sefer yapan bu kargo uçaklarının bazen takip sisteminin dışına çıkarak indiği hava üssünü gizlemeye çalıştığı, bazılarının ise Libya'nın doğusu ve Mısır’ın batısındaki askeri hava üslerine inişinin kaydedildiği aktarıldı. 

"UÇAKLARDA PARALI SAVAŞÇILAR DA OLABİLİR"

Bu uçaklarda askeri malzemenin yanı sıra bölgedeki ülkelerden paralı savaşçıların taşınma ihtimali üzerinde duruluyor. 

Bazı uçakların 150 ton taşıma kapasitesine sahip Antonov-124 tipinde olması yapılan takviyenin büyüklüğüne işaret ediyor.

Bölgede yıkıcı politikalara imza atan Abu Dabi yönetimi, Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in mali, askeri ve siyasi alanda en koyu destekçileri arasında yer alıyor. Emirliklerin, Sudanlıları güvenlik şirketinde çalışacakları vaadiyle paralı asker olarak Libya'ya götürdüğü ortaya çıkmıştı.

Libya’da Türkiye ve Rusya’nın ortak çağrısıyla devreye giren 12 Ocak’taki ateşkesten sonraki müzakere masalarında Hafter’in ateşkes anlaşmalarını imzalamamasının arkasında BAE’nin bu yönde telkini olduğu uluslararası basında sıkça zikredildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • rıfkı 4 yıl önce Şikayet Et
    neden israil gibi nokta atışla bu hafter dallaması gebertilemiyor. Bizi durduran nedir.
    Cevapla
  • Öyle biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunması var
    Cevapla
  • M.ŞAHİNER 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE sizin kanınız bozuk !!!
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE leri bunu tekbaşına, özgür irafesi ile yapabilme şansı varmı? Bırakın şu satılmış, ruhsuz arap yöneticileri haber yapmayı. Esas onu kullanan aklı anlamaya çalışın, oyunu görün. Ona göre politika geliştirin.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ticaret savaşını kaybedeceğini anlayan ABD, "İPEKYOLU TİCARET YOLUNU" Corana virüsü tehlikesi ile kaplayarak Çin'e büyük darbe vurdu. İpekyolundaki tüm ülkelerde CORONA virüsü dikkat çekici ve Virüs aşısı Çin'de yok. Çin Daha önce HUWEİ olayında tepki vererek ABD malı boing firması ile milyar dolar bu firmayı zarara uğratarak karşılık vermişti. Ben olsam ÇAĞIRIRIM ÇİN'İ. YERLEŞTİRİRİM BATMANA. AFRİKALARDA NUFUZ ELDE ETMEYE ÇALIŞACAĞINA " AKDENİZ, KIBRIS, LİBYA DENKLEMİNDE BİZE YARDIMCI BİR MÜTTEFİK DAHA YARATIRIM
    Cevapla
  • Nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin kafirinin Doğu Türkistan a yaptıklarını bilmiyorsunuz herhalde
    Cevapla
  • Sabir 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyiki sen olmadin
    Cevapla
  • saydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bae leri kendi başınada bu haltı yiyemez,saroz dahil tüm hainler el ele,bu millet bu devlet zalimin yanında yer almaz,tarih boyunca da almamıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...