Pompeo: Esed rejimi zafer elde edemeyecek

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Esed rejiminin Rusya desteğiyle İdlib'de sürdürdüğü saldırılara atıfta bulunarak, "Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz." dedi. Pompeo ayrıca, Esed rejiminin asla zafer kazanamayacağını belirtti.

Pompeo: Esed rejimi zafer elde edemeyecek
Pompeo: Esed rejimi zafer elde edemeyecek
GİRİŞ 25.02.2020 23:16 GÜNCELLEME 25.02.2020 23:20
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İdlib'deki gelişmelere değinen Pompeo, Esed rejiminin askeri bir zafer elde edemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Rejimin yaptığı saldırılar NATO müttefikimiz Turkiye ile çatışma riskini arttırmaktadır. Cevap, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca daimi bir ateşkes ve BM liderliğindeki müzakerelerdir. Başkan (Donald) Trump'ın da salı günü belirttiği gibi Türkiye ile neler yapabileceğimizi görmek için beraber çalışıyoruz."

 

ÇİN VE İRAN'A SANSÜR TEPKİSİ

Öte yandan Pompeo, tüm dünyayı alarma geçiren yeni tip koronavirüs salgını konusunda "bilgi sakladıkları" gerekçesiyle Çin ve İran'a tepki gösterdi.

Pompeo, "ABD, İran rejiminin ülkelerindeki koronavirüs salgını ile ilgili hayati öneme sahip ayrıntıları sansürlemesinden derin endişe duymaktadır. Bu konuda sansür uygulamanın ölümcül bedelleri olur." ifadesini kullandı.

İran'ın virüs sebebiyle yaşanan ölüm vakalarında Çin'den sonra ikinci sırada olduğunu vurgulayan Pompeo, İran'a koronavirüs vakalarının ve ölüm sayısı hakkında örtbas girişiminde bulunmaması ve gerçeği anlatması çağrısında bulundu.

YORUMLAR 36
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bilip bilmeden konusmayin ya. Sanki Reis ten iyi biliyonuz.,Islam dünyasinin dostu ABD dir. Arada bir tatsizliklar olsada dinsiz rusdan milyon kat daha fazla islama saygisi vardir ABD nin
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesin sesinizi her olay sizin yüzünüzden çıkıyor.. Amacınız kan emici yahudi devleti kurmak.... İsrail kurucusu kansız ne demişti ırak suriye Türkiye insansızlaştırılmadan kurulmaz diye neden dedi
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    bir de istedigmiz fuzeleri ve f35leri verin gosterin gercek dostmusunuz veya degilmisiniz
    Cevapla
  • Ajans 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gerçek yalancı amerikanlar,pkk yi kuran destekleyen sizsiniz.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    tramp ne dedi , biz çekilelim yesinler biri birilerini.bunların istediği : kazananın olmadığı ülkelerin gücü tüketen , bitmek bilmeyen savaş. ta ki büyük israil ortaya çıkınca kimsenin direnecek gücü olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'