ABD'den Esed rejimine İdlib tepkisi

ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Nathan Sales, Beşar Esed rejiminin İdlib'de teröristlerle mücadele etme niyetinde olmadığını, amacının sivilleri hedef alarak şehrin kontrolünü ele geçirmek olduğunu söyledi.

ABD'den Esed rejimine İdlib tepkisi
ABD'den Esed rejimine İdlib tepkisi
GİRİŞ 27.02.2020 01:35 GÜNCELLEME 27.02.2020 03:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Direktörü Sales, bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''ESED SİVİLLERİ ACIMASIZLIĞA MARUZ BIRAKMA PEŞİNDE''

Açıklamasında İdlib'e düzenlediği saldırılar sebebiyle Suriye rejimine tepki gösteren Sales, "Esed rejiminin İdlib'de teröristlerle savaşmak gibi bir niyeti yok. Bölge üzerinde kontrolü yeniden kurmak ve oradaki sivil nüfusu rejimden beklediğimiz acımasızlığa maruz bırakmak peşinde." ifadelerini kullandı.

Sales, ayrıca Rusya ve İran'ın Suriye'de rejime verdiği desteğe de dikkati çekerek, "Aynı şey Esed rejimine sahip çıkan yabancı güçler için de geçerli. Terörle mücadele gibi bir kaygıları yok. Hegemonyayı tekrar inşa etmenin derdindeler." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd eserde tepgi gösterseydi onu daha ilk günlerde yok ederdi şimdi turkiye o bölgeye girmek için beklerken sanki turkiye yi kışkırtmak için bi hamle r usuya orda olunca turkiyeyle karşı karşıya gelmesini istiyor elbette türkiye girsin sınırlarını ve o camilerden mazlumlari elinden geleni yapsin ama ruslari karşısına almasın abd bunu istiyor ters köşe yapsin abd yi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi