Suudi Arabistan koronavirüs nedeniyle umre ziyaretlerini askıya aldı

Suudi Arabistan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tüm umre ziyaretlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Suudi Arabistan koronavirüs nedeniyle umre ziyaretlerini askıya aldı
Suudi Arabistan koronavirüs nedeniyle umre ziyaretlerini askıya aldı
GİRİŞ 27.02.2020 02:13 GÜNCELLEME 27.02.2020 02:38
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan ve resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamada, ülkedeki uzman sağlık kurumlarının Kovid-19'la ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi.

Söz konusu salgının önüne geçilmesi için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) başta olmak üzere uluslararası örgütlerin ve devletlerin sarf ettiği çabaların destekleneceğinin kaydedildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık otoritelerinin tavsiyesi ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla alınan koruyucu tedbirler kapsamında, umre ya da Mescid-i Nebevi ziyareti için Suudi Arabistan'a girişlerin geçici olarak askıya alınmasına karar verilmiştir."

 

SALGINDA TOPLAM CAN KAYBI 2700'Ü GEÇTİ

Açıklamada ayrıca, virüsün tehlikeli bir şekilde yayıldığı ülkelerden Suudi Arabistan'a turistik vizeyle girişlerin ve Suudi Arabistan ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) üyesi ülkelerin vatandaşlarının ülkeye giriş çıkışlarında ulusal kimlik kartı kullanımının da askıya alındığı belirtildi. 

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19, dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı. Salgında can kaybı ise şu ana kadar 2 bin 700'ü aştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • tarkan 4 yıl önce Şikayet Et
    bir zahmet durdurulsun
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demek umreye gitmeyelim hacca gitmeyelim ya.... kafayi mi yediniz? Islamin sartlarini bosverelim dinden mi cikalim? Allahin gücü mü yetmiyor bu suud yönetimine?? Istese darmadagin eder bunlari ama etmiyor.,biz Allahtan daha mi iyi biliyoz böyle seyleri, tövbe tövbe...bu ümmetin hali ne ya
    Cevapla
  • Zahide 4 yıl önce Şikayet Et
    Hac dememiş Umreyi tedbiren geçici süre askıya aldı demiş. Efendimiz sav de bir kavimde bulunan hastalık için kimse gitmesin ve kimse çıkmasın tedbirini daha o yıllarda yapmıştı
    Cevapla
  • Sabri 4 yıl önce Şikayet Et
    paralar suit hükümetine gitmesin diye paylaşım yapan arkadaşlar belki kısmen haklı olabilirsiniz ancak şunu unutmayın sizlerin de günlük kullandığı birçok ürün Yahudi ve Hıristiyanların ürettikleri dir sonuç şu Kabe i muazzama ve mescidi Nebevi ziyaretleri yani umre ve hac Suudi yönetiminin ahlaksızlığı ile aynı kefeye konulamaz nokta
    Cevapla
  • Erol Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin Kudusü İşgalini hızlandırmak için KORONA'yı bahane ederek dışarıdan gelinen tüm ziyaretçileri ve desteği kesecekler. Buda bu vürüs onlar tarafından ispat edildiğinin en güzel bir örneği olacaktır. Böyle de yorumlamak gerekecek.
    Cevapla
  • Yalnız Kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdulaziz bin Abdurrahman bin Faysal Al Suud bin EBREHE tarafından 1932 yılında Necd ve Hicaz bölgesini Suudi Arabistan devleti adı altında fitne devletini kurdu. O tarihten bu yana Mekke ve Medine esaret altındadır. Mekke ve Medinenin esaretini kamuflaj etme yolu olarak KUDUS'ü bahane ederek hedef şaşırtmışlardır. Umrenin İsraili güçlendiren bir ekonomik güç olduğunu Prens Muhammed bin Selman bin EBREHE olduğu anlaşılmıştır. Müslüman Uyanık Olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı