İran'da koronavirüs dehşeti! Hamaney'e yakın isim öldü

İran dini lideri Ayetullah Hamaney'e yakın isim Muhammed Mirmuhammedi (72), yakalandığı coronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi. İran'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar dahil, yönetim kadrosundan bir çok kişinin koronavirüs testleri pozitif çıkmıştı. İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

İran'da koronavirüs dehşeti! Hamaney'e yakın isim öldü
İran'da koronavirüs dehşeti! Hamaney'e yakın isim öldü
GİRİŞ 02.03.2020 11:59 GÜNCELLEME 02.03.2020 13:31
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Tahran'daki Mesih Danişveri Hastanesinde  koronavirüs nedeniyle tedavi gören İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Üyesi Muhammed Mirmuhammedi, hayatını kaybetti.

 

İran dini lideri Ayetullah Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Mirmuhammedi, 6 ve 7'nci dönemde Kum milletvekilliği yapmış, 2018'de Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi üyeliğine atanmıştı.

İRAN'DA VİRÜS YAYILIYOR, ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

 

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, dün yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 11 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve 385 yeni vaka tespit edildiğini açıklamıştı. Cihanpur, son belirlemelere göre, ülkede Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısının 66'ya, vaka sayısının ise 1501'e yükseldiğini belirtmişti.

VİRÜS ÜST DÜZEY İSİMLERİN ÖLÜMÜNE YOL AÇIYOR

İran'da koronavirüse yakalananlar arasında İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un da olduğu 5 milletvekili, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar, Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi ve Kum Tıp Üniversitesi Rektörü Muhammed Rıza Kadir de yer alıyor. İran'ın önde gelen din adamlarından ve eski Vatikan Büyükelçisi Hüccetülislam Hadi Hüsrevşahi de virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Protokolden ilerliyor. Papa ya da bulaştı diyorlar hayırlısı.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Molla takımı hepten gitsin sakıncası yok.
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    sira sanada gelecek
    Cevapla
  • Sahin 4 yıl önce Şikayet Et
    Sende geber Hoca kilikli papaz
    Cevapla
  • s. taşcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Mazlumun ahını?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış