Rusya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları! Lavrov resmen iftira attı

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerinin şehit edilmesiyle artan gerilimde yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Moskova yönetiminden 3 farklı kişiden Türkiye'ye yönelik açıklamalar geldi.

GİRİŞ 03.03.2020 16:37 GÜNCELLEME 04.03.2020 09:11
Bu Habere 185 Yorum Yapılmış

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Rusya, İdlib'de Türkiye ile direkt çatışma riskini en aza indirgemeyi umuyor. İki ülkenin orduları sürekli iletişim halinde" denildi.

 

Açıklamada ayrıca Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katılımıyla yapılacak bir üçlü zirvenin tartışıldığı belirtildi.

"ANLAŞMALARA UYULMUYOR" İFTİRASI

 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib’deki sorunlarının çözümünün Rusya ile Türkiye liderleri arasında varılan anlaşmaların yerine getirilmesi ile mümkün olduğunu ifade etti. Basın toplantısında konuşan Lavrov, "Terörle mücadeleyi keserek göçmen sorununu çözmeye yardım edemeyiz. Sorunların çözümü Rusya ile Türkiye liderleri arasında Eylül 2018'de İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesine yönelik varılan anlaşmaların uygulanmasıyla mümkün" dedi. "Ne yazık ki bu anlaşmalar hayata geçirilmiyor" diyen Lavrov, açıklamasına "Putin ve Erdoğan arasında bu hafta gerçekleştirilecek görüşmenin durumu değiştirmesini ve üzerinde çabaladığımız şeyin gerçekleşmesi yönünde ilerleme kaydetmemizi sağlamasını umuyorum" sözleriyle devam etti.

İKİNCİ İFTİRA: MÜLTECİ KONUSUNDA YALAN SÖYLENİYOR

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Türkiye ve Batılı ülkelerin Rusya ve Suriye yönetimine yönelttiği İdlib'de milyonlarca kişilik sığınmacı akımı oluştuğuna dair eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Basın toplantısı düzenleyen Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Oleg Juravlyov, "Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından Suriye ve Rusya yönetimlerine yöneltilen, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumun kötüleşmesi sonucu milyonlarca kişilik sığınmacı akımı oluştuğuna ve insani kriz yaşandığına dair çok sayıdaki açıklama ve eleştiriler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 185
  • gariban 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar resmen Müslüman katliamı demiyor, terörle mücadele diyor. Tek hedefleride terör örgütleri ihdas ederek, kendi ajanlarıyla bu örgütleri doldurup yönlendirerek katliam ve insanlık dışı katliamlar yaptırtmak ve sonrasında terörü engelleyeceğiz diye bu örgütlere değil resmen Müslüman halka saldırıp mümkün olduğunca toplu katliamlarla Müslüman nüfusunu yok etmektir. Bunun kendi dillerindeki adı terörle mücadele.
    Cevapla
  • dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Tek gerçek rusyanın kafasının içindekiler. Dünyaya kulaklarını tıkamış durumdalar.
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayin RTE n Putin denen bu sahtakarla görüsmeye gitmesi hic dogru deyil onlar gelip TC den özür dilemeden bir daha görüsmek dogru deyil.
    Cevapla
  • osmanlı selçuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post gevurdan dost olmaz bu ruslara güvenilmez tüm ilişkileri kesmek lazım en başta doğalgaz boru hatlarına bir zarar verip mali açıdan sıkıntıya düşürmek lazım bu katilleri
    Cevapla
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    lav lav lav hav havhav it soyu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar