Trump'a soğuk duş! İlk sonuçlar belli oldu

ABD'de 14 eyalette ön seçimlerin yapıldığı Süper Salı'da 11 eyalette sonuçlar büyük ölçüde belli oldu. Bu eyaletlerden 8'ini Joe Biden kazanırken, 3'ünde ise Bernie Sanders ipi göğüsledi. Ancak en çok delege sayısına sahip eyaletler olan Teksas ve California'da sonuçlar henüz netleşmedi. Bu eyaletlerden çıkacak sonuçlara göre başkan adaylığı yarışında genel tablonun ortaya çıkması bekleniyor

Trump'a soğuk duş! İlk sonuçlar belli oldu
Trump'a soğuk duş! İlk sonuçlar belli oldu
GİRİŞ 04.03.2020 08:52 GÜNCELLEME 04.03.2020 08:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayını belirlemek için 14 eyalette ön seçim yapılıyor. Süper Salı adı verilen seçimlerde şu ana kadar ortaya çıkan sonuçlarda eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın yarışı önde götürdüğü görülürken, Sanders ise Biden'ı takip ediyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre Arkansas, Massachusetts, Minnesota, Oklahoma, Alabama, Virginia, Kuzey Carolina ve Tennessee eyaletlerinde Biden ipi göğüsleyen isim olurken, Colorado, Vermont ve Utah'da kurulan sandıklardan Sanders'ın ismi çıktı.

Reuters'ın servis ettiği kısmi sonuçlara göre 14 eyaletteki ön seçimlerde Biden'ın 120, Sanders'ın 112, Bloomberg'ün 7, Warren'ın 4 ve Gabbard'ın 1 delege kazandı.

Ancak 11 eyalette sonuçların büyük ölçüde belli olduğu Süper Salı'da ortaya çıkacak genel tabloyu diğer eyaletlere kıyasla çok daha fazla delege sayısına sahip olan Teksas ve California eyaletlerinin belirlemesi bekleniyor. 

Teksas'ta oyların henüz yüzde 53'ü sayılırken, Sanders yarışı burun farkıyla önde götürüyor. Teksas'ta Sanders'ın yüzde 29, Biden'ın ise yüzde 23 oranında oy aldığı belirtiliyor. 

415 delegesi bulunan bir diğer önemli eyalette California'da ise oyların henüz yüzde 13'ü sayılabilmiş durumda. Şimdiye kadar açılan sandıklara göre, Sanders oyların yüzde 27.3'ünü Bloomberg yüzde 19'unu ve Biden yüzde 17.3'ünü almayı başardı.

SANDERS VERMONT VE COLORADO'DA ZAFERLE ÇIKTI

Vermont eyaletinde ise bu eyaletin senatörlüğü görevini de yürüten Bernie Sanders ipi göğüsledi. Sanders ayrıca Colorado'daki ön seçimlerden de galip ayrıldı. AA'nın haberine göre; bu eyaletlerde Sanders'ı ikinci sırada Biden takip etti.

Amerikan Samoası'nda ise milyarder iş adamı Michael Bloomberg ipi göğüsledi. Bloomberg böylece ilk ön seçim zaferini almış oldu.

Demokrat aday adaylarından Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard ise seçimlerde varlık gösteremedi.

Halen oy sayımları devam eden eyaletlerden Teksas ve Kaliforniya'daki sonuçlar ise merakla bekleniyor.

ABD'de "Süper Salı" olarak nitelendiren günde, ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçiminde karşısına gelecek Demokrat rakibinin büyük ölçüde belirlenmesi öngörülüyor.

ÖN SEÇİMLER 3 ŞUBAT'TA BAŞLADI

3 Şubat'ta Iowa'da yapılan tartışmalı ön seçimleri Buttigieg, Sanders'ı kıl payı geçerek kazanmış, 11 Şubat'ta New Hamsphire ve 22 Şubat'ta yapılan Nevada ön seçimlerini ise Sanders kazanmıştı.

Söz konusu ön seçimlerde beklenilen seviyenin çok altında kalan Biden ise Güney Carolina ön seçiminde sürpriz bir atılım yaparak büyük farkla birinci oldu.

Biden Güney Carolina'daki ön seçimde yaklaşık yüzde 51 oy oranına ulaşırken, Sanders oyların yaklaşık yüzde 18'ini alabildi.

Demokratların Trump'ın karşısına çıkaracakları ismi belirlemelerinin ardından 3 Kasım 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerini kazanacak isim, 20 Ocak 2021'de Beyaz Saray'da koltuğuna oturacak.

YORUMLAR 2
  • İsmail 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bidon darbeyi organize edenlerden değil miydi
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump seçimi kazanır Çünkü Çin mallarına savaş açtı her bir Çin malı yüzbinlerce on binlerce İşsiz insan demektir fabrikaların kapanması piyasanın sadece Çin'den ürün getiren birkaç kişinin eline geçmesi anlamına gelir Biz Türkiye olarak son 30 yıldır parça parça işsiz kaldık Tabii kollarımızı kapattık yok olduk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması