İran'ın koronavirüs talebine Türkiye'den yanıt! Ölü sayısı 92 oldu, Ruhani korkuttu

Çin'den yayılan koronavirüs salgını durdurulamıyor. Avrupa ve Orta Doğu'yu esir alan virüs Afrika'da da yayılmaya başladı. Bugün gelen yeni son dakika haberlerine göre bazı ülkelerde ilk kez virüs vakaları görülürken, bazı ülkelerde ise ilk ölümler gerçekleşti. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelmek isteyen heyete "Gelmeyin, Skype üzerinden görüşelim" dediğini açıkladı. İşte koronavirüste son durum.

GİRİŞ 04.03.2020 14:31 GÜNCELLEME 04.03.2020 16:06
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinde çıkan koronavirüs, dünyaya yayılmaya devam ediyor. Resmi açıklamalara göre dünya çapında virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 203'e yükselirken vaka sayısı da 93 bini aştı.

 

Avrupa'da İtalya, Orta Doğu'da ise İran virüsün merkezi olmuş durumda. İki ülkede de vaka sayısı 2000'i geçerken, İtalya'da ölü sayısı 79'a İran'da ise 92'ye çıktı.

Gün içinde virüs ile ilgili yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- İtalya'da hükümet koronavirüs salgını nedeniyle okul ve üniversitelerin ülke genelinde kapatılmalarına karar verdi. İtalya'da okullar ve üniversiteler Mart ortasına kadar kapalı kalacak.

- İran, bu hafta bütün vilayetlerde cuma namazı iptal edildiğini duyurdu.

- Avrupa Komisyonu sözcüsü Dana Spinant, Brüksel'deki Avrupa Savunma Ajansında (EDA) çalışan bir kişide yapılan koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

İRAN'DAN KORKUTAN İKİ AÇIKLAMA

- İran Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüsten dolayı hayatını kaybedenlerin sayısının 92'ye vaka sayısının ise 2922'ye çıktığını duyurdu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Koronavirüs, neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı" dedi.

- Hindistan'da 17 İtalyan turist koronavirüsü testinin pozitif çıkmasının ardından bir grup İtalyan vatandaşı karantina altına alındı.

- İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede 3 kişide daha koronavirüsü tespit edildiğini belirterek vaka sayısının 15'e yükseldiğini duyurdu.

- İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani'nin de yeni tip koronavirüse yakalandığı açıklandı.

- Polonya Sağlık Bakanlığı, ülke sınırları içerisinde ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıkladı.

IRAK'TA İLK ÖLÜM: 70 YAŞINDAKİ DİN ADAMI HAYATINI KAYBETTİ

- Irak'ta yeni tip koronavirüs nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Süleymaniye kentinde 70 yaşındaki bir din adamının tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybettiği belirtildi.

"GELMEYİN, SKYPE ÜZERİNDEN GÖRÜŞELİM"

- Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre; İran'ın koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye heyet göndermek istediğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi: "İran'daki salgın çok hızlı ilerledi. Kum kentini kapatmalarını tavsiye ettik ancak 'Gerek yok' denildi. Şimdi ise durum ciddileşince 'Nasıl adım atacağız' diye yardım istiyorlar. Bizim Bilim Kurulu'na bir heyet gönderip bilgi almak istediler. Biz de 'Gelmeyin, Skype üzerinden bağlanalım' dedik. Çin ve diğer bazı ülkelerde yayılma hızı düşerken şu anda en fazla İran’da yayılma var."

ABD'DE ÖLÜ SAYISI ARTTI

 - ABD'nin Washington eyaletinde Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiği belirtildi.

İSPANYA'DA İLK ÖLÜM

- İspanya'da koronavirüsü nedeniyle ilk ölümün yaşandığı açıklandı. İspanya'da yerel bir sağlık yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, Valencia bölgesindeki erkek bir hastanın korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

AFRİKA'DA DA YAYILMAYA BAŞLADI

İlk önce Mısır'da ortaya çıkan koronavirüs Afrika kıtasında da yayılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Bill Gates, katıldığı bir panelde virüsün Sahra altı Afrika'sına sıçraması durumunda 10 milyon civarında insanın hayatını kaybedeceğini söylemişti. Virüs Nijerya'dan sonra Senegal'de de görüldü. Virüs Cezayir ve Fas'da da ortaya çıkmış durumda...

İran'da korkunç gelişme! Korona 23 vekilde daha görüldü! Salgın Afrika'da yayılmaya başladı

- Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki koronavirüsü vaka sayısının 27'ye yükseldiği bildirildi.

- Güney Amerika ülkesi Şili'de ilk yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakasının tespit edildiği açıklandı.

- Arjantin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede ilk korona virüsü vakasına rastlandığı duyuruldu. Arjantin Sağlık Bakanı Gines Gonzalez Garcia, virüs bulaşan hastanın 43 yaşında bir erkek olduğu, 1 Mart'ta İtalya'dan Arjantin'e döndüğü ifade edildi.

RESMİ AÇIKLAMALARA GÖRE ÜLKELERDEKİ VAKA SAYILARI

- Güney Kore 5 bin 328, İtalya 2 bin 502, İran 2 bin 336, Japonya 1005, Fransa 212, Almanya 203, İspanya 165, ABD 128, Singapur 110, İsviçre 58, Kuveyt 56, İngiltere 51, Bahreyn 49, Tayland 43, Avustralya 42, Malezya 36, Kanada 33, Norveç 33, Irak 32, İsveç 30, Birleşik Arap Emirlikleri 27, Avusturya 24, Hollanda 23, Hindistan 22, Vietnam 16, Belçika 15, İsrail 15, İzlanda 14, Lübnan 13, Umman 12, San Marino 10, Danimarka 10, Hırvatistan 9, Cezayir 8, Katar 8, Yunanistan 7, Finlandiya 7, Ekvador 7, Meksika 6, Çekya 5, Pakistan 5, Belarus 4, Portekiz 4, Romanya 4, Rusya 3, Filipinler 3, Azerbaycan 3, Gürcistan 3, Brezilya 2, Endonezya 2, Mısır 2, Senegal 2, Estonya 2, Yeni Zelanda 2, İrlanda 2, Afganistan 1, Andorra 1, Ermenistan 1, Kamboçya 1, Dominik Cumhuriyeti 1, Ürdün 1, Litvanya 1, Letonya 1, Lüksemburg 1, Lihtenştayn 1, Fas 1, Monako 1, Nepal 1, Nijerya 1, Kuzey Makedonya 1, Suudi Arabistan 1, Sri Lanka 1, Tunus 1, Şili 1, Arjantin 1, Ukrayna 1, Polonya 1.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • Mustafa Ugur 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz derhal ingiliz karbobati intra venöz verilen bir yöntem gelistirsin, milyar dolarlik bir pazar yapar. Karbonat bilindigi gibi vücüt acidini yok ettigi için virus ve bakterileri öldurur
    Cevapla
  • Erima 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona visurundeki sikinti ne kadar gec cikarsa o kadar cok kisi bilmeden yakalanmis oluyor. eger kimlerin virusu kaptigini bilirsen en azindan ona gore karantinayla belirli bir kapasitede tutabilirsin. inshallah hic gelmemistir ama sanmiyorum. irandada yoktu birden sayi kaca yukseldi.
    Cevapla
  • Umk44 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir karar İran’a sınırı tamamen kapatılmalı kaç geçebilecekleri alanlar dron ve askerlerimizde iyi korunmalı
    Cevapla
  • hnm 4 yıl önce Şikayet Et
    tum girisler cikislar kapantilsin allah muhafaza
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    sakın ha iranla bağlantıyı kesin. bu virüs müslümanları teğet geçer inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri