Atina öldürüyor Avrupa seyrediyor

Avrupalıların para ve lojistik desteği verdiği Atina, sınır hattında mültecileri katletmeye devam ediyor. Kastanies Sınır Kapısı önündeki kalabalığa ateş eden Yunan polisi 1 kişiyi öldürdü, 10’dan fazla kişi de yaralandı. Sınır hattında önceki gün de 2 mülteci öldürülmüştü.

Atina öldürüyor Avrupa seyrediyor
Atina öldürüyor Avrupa seyrediyor
GİRİŞ 05.03.2020 07:11 GÜNCELLEME 05.03.2020 07:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

100 mülteci Avrupa’nın gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya yetti. Önceki gün sınırda gerçek mermilerle ateş açıp 1 Suriyeliyi katleden Yunanistan, dünya kamuoyundan gerçek bir tepki görmeyince yine silaha sarıldı. Dün TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekillerinin sınırda inceleme yaptığı sırada sığınmacılara ateş açıldı, 1 kişi öldü, en az 10 kişi yaralandı.

 

 

ŞİDDETİN DOZU ARTTI

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasıyla başlayan Avrupa akını dün de devam etti. Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkan yüzlerce sığınmacı Yunanistan sınırına ulaştı. Sığınmacıların bir kısmı ara bölgedeki bekleyişini sürdürürken Yunanistan şiddetin dozunu artırdı. Önceki gerçek mermi ile ateş açarak 19 yaşındaki Halepli Ahmet Ebu Emad ve kimliği açıklanmayan bir kişiyi öldüren Yunanistan, Avrupa Birliği’nden tepki yerine alkış alınca bir kez daha tetiğe baştı. Edirne’ye 5 kilometre uzaklıktaki Pazarkule Sınır Kapısı ile Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı arasında bulunan göçmenlere ateş açıldı.

 

 

Türkiye tarafına taşınan mültecilere sağlık ekipleri müdahale etti.

KURŞUN YAĞDIRDILAR

Saat 11:00’da önce gaz/sis bombaları atan Yunan polis ve sınır birlikleri, daha sonra plastik mermi ve gerçek mermilerle göçmenlere kurşun yağdırdı. Göçmenlerden 3’ü ayağından, 1’i kasık bölgesinden, 1’i kafasından ve 1’i de göğüs bölgesine isabet eden gerçek mermi ile yaralandı. Yaralılardan biri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

AB şımartıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan güvenlik güçlerinin, Edirne Pazarkule’de 1 sığınmacıyı öldürmesi, 5’ini de yaralamasına ilişkin, “Bunların milyonda birini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa’nın Türkiye’deki elemanları ayaktaydı” ifadelerini kullandı. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yunanistan güvenlik güçlerince bir sığınmacının öldürüldüğünü, 5’inin de yaralandığını anımsattı. Bakan Soylu, “Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor” dedi. Bakan Soylu, Edirne’den Yunanistan’a geçenlerin sayısının 135 bin olduğunu bildirdi.

Meis’e asker takviyesi

Yunanistan, Kaş’a yaklaşık 3 mil uzaklıktaki Meis Adası’na göçmen botlarının çıkmasını engellemek için tedbirlerini artırdı. Son günlerde 100’ü aşkın göçmenin adaya geçişinin ardından, Yunan donanmasına ait hücumbotlar adaya gönderildi. Adaya çıkan 100’ün üzerinde göçmenin ardından Yunan donanması, 2 hücumbotu bölgeye gönderdi. Meis Adası etrafında devriye gezen Yunan botu sayısı böylelikle 3’e ulaştı. Yerel kaynaklar, adaya asker takviyesi yapıldığını da kaydetti.
Kaş’taki Üzümlü iskelesi, Seyrek Çakıl koyu ve dünyaca ünlü Kaputaş plajı, zodyak botların kolay indirilmesi ve Meis’e yakınlıkları nedeniyle göçmenlerin rotaları arasında yer alıyor. Göçmenler için alternatif geçiş noktası olan Kaş’ın koyları ise dün boş kaldı.

Kapıları açın

Almanya’da Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sınırlarının sığınmacılara açılması için gösteri düzenlendi. “Seebrücke Berlin” inisiyatifinin çağrısıyla “sınırları aç, hayat kurtar” sloganıyla başkent Berlin’de düzenlenen gösteride AB’nin mülteci politikası protesto edildi ve sığınmacılara “AB’nin kapılarının” açılması istendi. Yunan sınırındaki sığınmacılarla dayanışma içinde olunduğu yönünde sloganlar atan göstericiler, “Sınırları aç”, “AB’nin utancı” ve “Bu benim Avrupam değil” şeklinde dövizler taşıdı. Gösteri sırasında yapılan konuşmalarda Yunanistan’ın düzensiz göçmenlerin iltica taleplerini kayda geçirmeyeceğine yönelik kararının insan haklarına aykırı olduğu belirtilerek, Yunan sınırında bulunan sığınmacıların AB ülkeleri tarafından kabul edilmesi talep edildi. “Seebrücke Berlin” inisiyatifi gösteriye 8 bin kişinin katılığını belirtirken Berlin polisi bu sayıyı 3 bin 500 olarak açıkladı. Almanya’nın başka kentlerinde de benzer gösterilerin yapıldığı bildirildi.

Bebeklere bile kötü muamele

Avrupa’ya geçmek için lastik botla açıldıkları Ege Denizi’nde Yunan Sahil Güvenlik unsurlarınca uzaklaştırılmak istenirken sopayla darbedilen beş aylık hamile Sawsan Almusa, botta yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılan ve tedavisi yapılan Almusa, “Bana vurulurken hamile olduğumu hiç görmediler mi? Bir de kucağımda küçük çocuğum vardı. Yaşadıklarıma hala inanamıyorum, çok canımız acıdı. Orada darbedilmemiz bizi çok incitmedi ama dünyanın bu şiddete seyirci kalması daha çok canımı acıttı. İnsan gibi muamele görmek ve yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

Yenişafak

YORUMLAR 13
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa medeni değildir geçmiştede medeni olamadılar bugünde medeni olmadılar. Avrupa vahşidir, barbardır, İslam düşmanıdır, toprakları işgal edip sömürendir, soykırım yapandır, yabancıları asimile etmeye çalışandır. Bunların seceresi kanla, vahşetle dolu. Ömrümde Avrupalılar kadar egoist, kendini beğenmiş bir topluluk görmedim. Herkesi küçük görüyorlar kendileri bir şeyler ürettikleri zaman yere göğe sığdıramazlar ama biz bir şey ürettik mi ya da Doğu’da, Asya’da bir şey üretildiği zaman kopya derler, Avrupa olmadan bir şey üretemezsiniz derler, ne anlarsınız siz teknolojiden derler
    Cevapla
  • insan hakları 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Avrupa bize insan hakları dersi verirdi biz onlardan her zaman daha insanhaklarına saygılıydık ama yinede avrupa insan hakları der dururdu. avrupanın şu son yaptıklarına bakınca avrupanın insan haklarından ne anladığını çok iyi anladık şimdi batılının geçmişinden günümüze dünyada akıttıgı kana gözyaşına bakınca batılılar insan değil peki hayvanmı insan hakkından anladığı hayvan hakları olsun yok hayvanında bir merhameti bir onuru... var olsa olsa avrupalının kendisi gibi anladığı mahluk yaratık hakları
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupa birliği ve amerika sadece balina ve hayvanlara yardım edip kendilerini tanıtıyor daha insanlara yardım edip insani iyi bir davranışlarını görmedik pkk ya sahip çıkan avrupa ülkelerini gasp ettikleri suriye ve mültecilere sahip çıkmıyorlar
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Medenî Avrupa ha.. Insan hakları ha.. 20 tane ülke 1 avuç mülteciye bakmamak için öldürüyor bile.. Türkiye 10 yıldır 4 milyona bakıyor.. Lafa gelince avrupa medeni, avrupa güçlü ... 1 kuruş etmezsiniz adamlıkta. Yunanistan Avrupa ülkelerinin emirlerini uyguluyor. Bu suç hepinizin vicdansız sömürgeci katiller..
    Cevapla
  • fettah 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupa nın insan hakkı dediği şey kendi insanının hakkı. başka milletlerin kanı ve servetleri üzerine kurulu olan bir zenginlikleri var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı