Türkiye'yi tehdit eden, yaptırım çağrısı yapan iki isimden şaşırtan destek

Rusya'dan S-400'lerin alındığı dönemde "Türkiye'ye tehdit" açıklamalarıyla gündeme gelen iki ABD'li senatör, İdlib meselesi konusunda Ankara'ya destek verilmesi çağrısı yaptı.

Türkiye'yi tehdit eden, yaptırım çağrısı yapan iki isimden şaşırtan destek
Türkiye'yi tehdit eden, yaptırım çağrısı yapan iki isimden şaşırtan destek
GİRİŞ 05.03.2020 17:41 GÜNCELLEME 05.03.2020 17:41
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye, Rusya destekli Esad rejiminin İdlib'deki saldırılarından şehit haberlerinin gelmesi sonrası harekete geçerek Bahar Kalkanı Operasyonunu başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen harekatta rejime çok ağır darbeler indirilirken, Washington cephesinden Ankara'ya arka arkaya destek mesajları gelmeye devam ediyor.

ŞAŞIRTAN DESTEK

Rusya'dan S-400'lerin alındığı dönemde Türkiye'ye en sert eleştirileri yapan, tehdit eden ve yaptırım uygulanması için ABD Başkanı Donald Trump'a baskı yapan senatörler Lindsey Graham ve Marco Rubio, İdlib meselesi sebebiyle Ankara'ya destek verilmesi gerektiğini açıkladı.

İKİ İSİM DE SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI 

Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Graham, "ABD de dahil, şu anda tüm dünya için insani kriz daha da kötüye gitmeden önce İdlib'i uçuşa yasak bölge ilan etme zamanıdır. Rus Putin ve Suriyeli Esed, savaş suçlusu gibi davranıyor. Suriye'den öğrendiğim bir şey var; bir sorunu görmezden gelmek, o sorunu daha da kötü bir hale getiriyor" derken, Rubio ise, "Suriye'deki durum daha tehlikeli hale geliyor. Rusya, İdlib'deki Türk gözlem noktalarını çevreleyen Esed güçlerini geri çekmeli. NATO, Türkiye'ye hava desteği, istihbarat ve Suriyeli mültecilerle ilgilenen yardım kuruluşlarına maddi destek vermeli" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 62
  • dürbün 4 yıl önce Şikayet Et
    gavurun sözüne güvenilirmi?
    Cevapla
  • hakın 4 yıl önce Şikayet Et
    destek istemiyoruz. sende sana gelene bakacaksın bitti.
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi tehdit edecek ülkeleri alnini karislariz biz heryerdeyiz savas sa savas
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    maksatları türk rus savasını tetiklemek1 taşla 2 guş vurmak ama yemezler chpkk iktidar olsa mümkündü ama malesef olsa dükkan senin
    Cevapla
  • AHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi göbeğini kendi kesiyor abd nato altında istediği zaman türkiyeyeyi kendi menfaati için kullanıyor bu nato abd oluyor ama türkiye bütçede asker silah bedel görev ama nato nerede müttefiklik sınır güvenliği nerede ne varsa abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!