Türkiye ve Rusya'nın anlaşması sonrası AB'den ilk açıklama

Gelen son dakika haberine göre; Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, Rusya ile Türkiye'nin İdlib'de ateşkesi sağlaması için "iyi haber" dedi. Ankara'nın mültecilere Avrupa kapılarını açılmasını da değerlendiren Borrell, "AB, Türkiye'ye daha fazla para vermek için görüşüyor ama mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılması kabul edilemez" dedi.

GİRİŞ 06.03.2020 14:22 GÜNCELLEME 08.03.2020 06:02
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, dün Moskova'daki zirveden çıkan ateşkes kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"Rusya-Türkiye ateşkesi iyi haber" ifadesini kullanan Borrell, bunun ayrıca AB'nin İdlib'e yapacağı daha fazla insani yardım için bir ön koşul olduğunu vurguladı. Borrell, "Ateşkes iyi haber. Nasıl ilerleyeceğine bakalım, bu durum İdlib halkına yönelik insani yardım ulaştırılması için bir ön koşul" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK PANİK: KABUL EDİLEMEZ

 

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de toplanan AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısında konuşan Borrell, Ankara'nın mültecilere Avrupa kapılarını açması şu sözlerle değerlendirdi: "Türkiye'nin büyük bir yükü var ve bunu anlamalıyız. AB, Türkiye'ye daha fazla para vermek için görüşüyor ama mültecilerin baskı unsuru olarak kullanılması kabul edilemez."

YORUMLAR 123
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kesinlikle Avrupa 'dan para almamalı. Çünkü Avrupa parayı rüşvete çevirmiştir. Rüşvet haramdır. Allah cc rüşveti lanetlemiştir. Avrupanın parası da kendisi de batsın.
    Cevapla
  • Remzi 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi kendiniz bozuyorsunuz şunu yapıcaz bunu yapıcaz şöyle destek vericez 9 dokuz senedir oyaliyorsunuz şimdi sınırı açınca baskı yapmayın diyorsunuz siz sözünüzü tutsanız bu iş buraya gelmezdi önce bir kendinizi eleştirin bence
    Cevapla
  • yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Tehdit kabul edilemezmiş pöhh.
    Cevapla
  • antalyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet mülteci leri ülkemize baskı unsuru olarak kullanmaktan vazgeçin. Mülteci kardeşlerimizi bi serbest bırakın artık nerde yaşamak istiyorlarsa yaşasınlar.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupa Birliği paradan başka bir şey bilmez mi yahu sizden para değil oradaki insanı durumu anlamanızı ve o mazlumların göçüne sebep olanlara karşı Türkiye Cumhuriyeti ile beraber haraket etmenizi istiyoruz kafaları almadı bir türlü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık