Terör örgütü PKK Tel Abyad’da bombalı araçla saldırdı

Suriye’nin Tel Abyad kentinde kontrol noktasına PKK/YPG terör örgütü tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 Suriye Milli Ordu askeri hayatını kaybederken, 1 Türk askeri ise ağır yaralandı.

GİRİŞ 09.03.2020 18:25 GÜNCELLEME 09.03.2020 18:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenerek güvenli hale getirilen Tel Abyad’a sızmaya çalışan PKK/YPG'li teröristler, kontrol noktasında yakalanacaklarını anlayınca üzerlerindeki bombayı patlattı.

 

 

1 ASKERİMİZ AĞIR YARALANDI

Cumartesi günü gerçekleşen hain saldırıda, Suriye Milli Ordusu'na mensup bir personel hayatını kaybederken, kontrol noktasında görev yapan bir Türk askeri ise ağır yaralandı. Saldırı anı güvenlik kamerasına da yansıdı.

 

 

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Tel Abyad'da düzenlenen bombalı intihar saldırısında yaralanan asker ile daha önce yaşanan olaylarda yaralanan askerleri tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Akçakale Devlet Hastanesinde tedavi gören yaralı askerlerin sağlık durumları hakkında bilgi alan Vali Erin, kahraman askerleri tek tek ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    chp'li yorumu orda terorist yok ypg pkk yok orda ne işimiz var
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Telabyad ve Münbiç temizlenmeli hatta tüm Türkiye sınırları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı