Almanya'nın 'göçmen çocuk' kararının altındaki ürpertici gerçek: Türkler de tehlikede

Almanya, Yunanistan'dan 1000 ile 1500 göçmen çocuğu ülkeye alma kararı verdi. Berlin yönetiminin sadece çocukları alması Avrupa'nın geçmişindeki kötü karnesini akıllara getirdi. Almanya'da yaşayan ve Haber7'ye konuşan Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay, Türk çocuklarının da tehlike altında olduğunu vurgulayarak, "Savaşta bile bu kadar çocuk kaybedilmez" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 10.03.2020 13:46 GÜNCELLEME 11.03.2020 09:09
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Haber7 / ÖZEL (Erkan Talu)

 

Suriye'nin İdlib kentinde yaşanan kriz sebebiyle Ankara, ülkedeki mültecilere Avrupa'nın kapılarını açarak geçişlere engel olmayacağını duyurdu. Yunanistan sınırında gerginlik ve göçmen akını her gün artarken, AB panik halinde Atina yönetimine destek çıkmaya çalışıyor.

ALMANYA'DAN "ÇOCUK MÜLTECİ" KARARI

 

Bu gelişmelerin gölgesinde Almanya'da koalisyon hükümeti önemli bir karar aldı. Pazar gecesi 7 saat süren toplantının ardından Koalisyon Komitesi, Berlin yönetiminin bir AB eyleminin parçası olarak 1000 ile 1500 çocuğu Yunan mülteci kamplarından alması gerektiğine karar verdi. 14 yaşından küçük kız ile erkek çocukları ve ciddi bir hastalık nedeniyle acil tedaviye ihtiyaç duyan çocukların öncelikli olarak alınması planlanıyor.

Almanya'dan 'göçmen çocuk' kararı: Yunanistan'dan alacaklar

AVRUPA'NIN KÖTÜ KARNESİ

Berlin yönetimi normalde ülkeye göçmen almıyordu. Ancak Pazar gece sadece belli kapasitede çocukları almaya karar verdi. Bu da Avrupa'nın kötü karnesini akıllara getirdi.

8 SENEDE 500 BİNE YAKIN ÇOCUK AİLELERİNDEN KOPARILDI

Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre: sadece Almanya'da 2010-2018 yılları arasında 481 bin çocuk "koruma" adı altında ailelerinden zorla koparıldı. Bu çocukların 100 bine yakınının Türk olduğu da iddialar arasında...

2016'DA, AVRUPA'DA 60 BİNDEN FAZLA MÜLTECİ ÇOCUK KAYBOLMUŞ

Verilere göre; 2016 yılında 63 bin göçmen çocuk Avrupa'da kayboldu.

Çocuk hakları savunucuları; çocukların çoğunun cinsel istismara uğradığını, insan kaçakçılarının eline düştüğünü, şiddete maruz kaldığını bazılarının da organ mafyası tarafından kullanıldığını belirtiyor.

Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay....

ALTAY: ALMANYA'NIN KARARI SAMİMİ DEĞİL

Durum bu kadar kötüyken, Almanya'da yaşayan Çocuk Hakları Savunucusu Kamil Altay ile Avrupa'nın "mülteci çocuk" merakını konuştuk.

"Almanya'nın hasta ve sahipsiz çocuklara bakabiliriz açıklanması samimi değil" diyen Altay, "Sığınan binlerce göçmen çocuk kaybolmuşken bu konuda sessiz kalan Almanya, göçmen çocuklara sahip çıkmak istemesi endişe verici" ifadelerini kullandı.

ALTAY: TÜRK ÇOCUKLARI DA TEHLİKEDE

Türk çocuklarının da tehlike altında olduğunu vurgulayan Kamil Altay, "Bu konuda Türk çocukları da ciddi tehlikeli içinde. Koruma altına alınan Türk çocukları konsolosluklara bildirilmiyor. Yakın akrabalarına verilmiyor. Öz değerlerine hassasiyet gösterilmediği gibi kayıtlara da Alman vatandaşı olarak geçirilerek, yurt köşelerinde veya yabancı koruyucu ailede asimileye maruz bırakılıyor" diye konuştu.

ALTAY: SAVAŞTA BİLE BU KADAR ÇOCUK KAYBEDİLMEZ

Almanya'daki içler acısı durumu çarpıcı rakamlarla Haber7 ile paylaşan Altay, "2018 yılında Almanya genelinde 52.590 çocuğun koruma altına alındı. Bu çocukların 28.204'ü kayıtlara göçmen olarak geçerken, 24.386 çocukta Alman olarak kaydedildi. Alman olan çocukların içinde, ciddi sayıda Göçmen çocuğun olduğunu bilmekteyiz. Bu rakamların içinde milli ve dini değerini kaybeden binlerce Türk çocuğu var. Savaşta bile bu kadar çocuk kaybedilmez" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / ÖZEL
YORUMLAR 60
  • Arda gungor 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun orda ne kadar saglikli dusunebilir bir multeci ana baba ama ben olsam vermem cocugumda benimle ayni kaderi paylasir.ben nerdeysem oda orda napim buhale getirenleri allah goruyir derim.avrupaya guvenilirmi.iyi niyetli bir davranis degil bunlarinki.anadan babadan ayrilirmi cocuk.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sistem gelecekte yetişecek olan çocuklar ile varlığını korumayı hedefliyor. Bu çocukları kendileri yetistirecek. Yani lawrence olacak bunlar. Dünyanın sahipleri için çalışacaklar.
    Cevapla
  • ver yansın 4 yıl önce Şikayet Et
    muslumanlar sahip cikip yetistirmezlerse gevur da gevurlastirmak icin yeni genc asker yetistirir kendine, uyanin ey gafiller.
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya hitlerin ülkesi, bu durum aynen devam ediyor. Demokrasi gibi cilalı sözleri de maske olarak en iyi kullanabilen ülkedir. Almanyayı hafife almamak gerekir.
    Cevapla
  • durdu 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim kizi elimden almak icin tam 8 senedir ugrasiyorlar. Almanyada ve isvicrede KESB diye bir devlet makamina herhangi birisi cocuguna bakamiyorsun diye bildirirse gelip cocugunu elinde alabiliyorlar. Cocugunu bir daha göremiyorsun ve nerde oldugunu bilmiyorsun. Kesb makami ögretmenler doktarlar piskologlar hepsi birlikte calisiyorlar. Devletin tüm gücüyle üstüne geliyorlar kazanma sansin sifir. Bu makam mal varliginida elinde alabiliyor. Bunlarla kavga yapamasin iceri atarlar seni dogduguna pisman ederler. Kesb isvicrede bir sagci Miletvekilini tehtit edim yola getirdi. ölün gene cocuklarinizi bunlara vermeyin. Bunlar insan degil acimasiz kalbsiz hisiz birer yaratiklar.
    Cevapla
  • ays 4 yıl önce Şikayet Et
    cocugunuz alman vatandasimi. Allah korusun. Cok kotuler cok. haberlerde kac kere gorduk
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...