Türkiye'ye de bulaşan koronavirüsün yayılma DNA'sı ortaya çıktı! Korkutucu tablo

Çin'de ortaya çıktıktan sonra hızla yayılan ve şu ana kadar dünya genelinde 4 bin 200'den fazla insanın ölmesine yol açan coronavirüs (Covid-19), Türkiye'ye de sıçradı. Yapılan bir çalışmada ise salgının dünyaya yayılma tablosu ortaya çıkartıldı. Koronavirüs araştırmasında Çin dışında, İran, İtalya ve Fransa'nın salgının yeni yayılma merkezleri olduğu belirlendi.

Türkiye'ye de bulaşan koronavirüsün yayılma DNA'sı ortaya çıktı! Korkutucu tablo
Türkiye'ye de bulaşan koronavirüsün yayılma DNA'sı ortaya çıktı! Korkutucu tablo
GİRİŞ 11.03.2020 17:16 GÜNCELLEME 12.03.2020 09:09
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Haber7 / ÖZEL (Erkan Talu)

 

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 4 bin 200'ü aştı.

Dünya genelinde 4 bin 284 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 119 bin 241'e çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 66 bin 582...

 

ÇİN DIŞINDA 3 ÜLKE BAŞI ÇEKİYOR

Yapılan bir çalışmada ise koronavirüs salgının dünyaya yayılma şeması ortaya çıkartıldı. Çalışma incelendiğinde virüsün genel olarak, Asya kıtasına ve doğal olarak dünyaya Çin'den, Avrupa'ya İtalya'dan, Orta Doğu ve Körfez'e İran'dan, Afrika'ya ise Fransa ve İtalya'dan bulaştığı görülüyor.

ÜLKE ÜLKE ÇALIŞMANIN DETAYLARI

Tablo detaylı olarak incelendiğinde, Çin'de ortaya çıkan virüs ilk olarak çevre ülkeleri sonra dünyayı etkisi altına aldı. Salgın, Tayland, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Vietnam, Singapur, Hindistan, Fransa, İtalya, ABD ve İran'a Çin'den bulaştı.

Virüsün etkilediği ve yayılarak çevresine de bulaştıran diğer ülkeler ise İran, Fransa ve İtalya...

İran'da vakanın görülmesiyle Orta Doğu başta olmak üzere çok sayıda ülke etkilendi. O ülkelerden bazıları şu şekilde: "Lübnan, Bahreyn, Irak, Afganistan, Umman, Kuveyt, Pakistan, Azerbaycan, Katar, Ermenistan, Suudi Arabistan, Meksika, Yeni Zelanda, Macaristan..."

İtalya vakaların görülmesiyle sadece Avrupa'yı değil, Afrika'nın ve Güney Amerika'nın bir kısmını da etkiledi. O ülkelerden bazıları şu şekilde: "Gürcistan, Ürdün, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti, Brezilya, Arjantin, Cezayir, Tunus, Fas, Güney Afrika, İsviçre, Hırvatistan, Yunanistan, Romanya, Danimarka, Hollanda, San Marino, Litvanya, İzlanda, İrlanda, Çekya, Portekiz, Malta, Bosna Hersek, Arnavutluk, Moldova..."

Fransa'nın etkilediği ülkeler şu şekilde: "Monaco, Peru, Senegal, Kamerun, Togo, Burkina Faso..."

Almanya İspanya'yı etkilerken, İspanya ise Panama ve Ekvador'a yayılmasına neden oldu.

Japonya ve Güney Kore'de de vaka sayısı çok yüksek seviyede. Ancak Güney Kore virüsü ülkede izole edebildi ve başka ülkelere kendilerinden bulaşmasını engelledi. Japonya ise, sadece İsrail ve Endonezya'daki vakaların müsebbibi olarak karşımıza çıktı.

KAYNAK: HABER7 / ÖZEL
YORUMLAR 30
  • BJK 4 yıl önce Şikayet Et
    Derdi veren yüce rabbim dermaninida verir inşallah ölüm den öte köy Yok önemli olan ahirete ne hazırladık neyle gidiyoruz bunu düşünmek lazım Allah'ım huzuruna imanla kuranla gelmeyi nasip et İslam alemine amin amin
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    İman gücüne inananlardanim. Ama Allâhu teala biz insanlara akılda vermis sorgulamamız için insanların yaşamlarını sürdürebilmesi için Rabbimizin hediyedidir bu dünya icinde havası suyu ve binbir nimetiyle. Cennet dünyamızı bu hale getiren kim? Hiç kimse işte bu soruyu sormuyor. Dünyadaki tüm insanlar malesef Dünyaya sahip çıkamadı.oysa aylarca yalvarmistim biz insalara baska dünya yok diye.
    Cevapla
  • Akgün 4 yıl önce Şikayet Et
    İmanı zayıf olanlar panik yapıyor.
    Cevapla
  • Göki 52 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs beden İsrail’de yok kanser İsrail de yok corona yok neden acaba ?
    Cevapla
  • Bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail de var 17 vaka
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    itrail,de 109 kiside var,kalin kafali müslüman kardesim.Daha önemli islerle ugras.Yada tutarli bir seysöyle ayni ülke hakkinda.
    Cevapla
  • Kocaeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün imalathanesi olduğu için olabilirmi
    Cevapla
  • Abdulhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs ne hikmetse ingilizlere bulaşmıyor
    Cevapla
  • Neco 4 yıl önce Şikayet Et
    Brexitin faydaları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü