ABD'nin başına bela olan Chelsea Manning canına kıymaya kalktı

ABD'de Wikileaks sızıntısının baş aktörlerinden eski askeri istihbarat analisti Chelsea Manning, tutulduğu cezaevinde canına kıymaya kalktı. Manning kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

ABD'nin başına bela olan Chelsea Manning canına kıymaya kalktı
ABD'nin başına bela olan Chelsea Manning canına kıymaya kalktı
GİRİŞ 12.03.2020 13:51 GÜNCELLEME 12.03.2020 13:51
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD tarihine geçen Wikileaks sızıntısıyla ilgili ülkenin gündemine oturan bir gelişme yaşandı. Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange'a belgeleri verdiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan ardından Obama döneminde serbest bırakılan Chelsea Manning, olayla ilgili yürütülen yeni soruşturmada ifade vermeyi reddedince Mayıs 2019'da yeniden tutuklanmıştı.

Yaklaşık 1 yıldır Virginia eyaletinde hapiste olan 32 yaşındaki Manning'in dün canını kıymaya kalktığı ortaya çıktı. Apar topar hastaneye kaldırılan Manning tedavi altına alınırken, cuma günü vermesi beklenen ifadeye yetişip yetişmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İngiltere'nin Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nde 7 yıl kaldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen Wikileaks'ın kurucusu Julian Assange'ın ise ABD'ye iadesi isteniyor.

ABD, aralarında casusluğun da bulunduğu 18 ayrı suçtan dolayı Assange'ın iadesini talep ederken, WikiLeaks'in kurucusu suçlu bulunursa 175 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

YORUMLAR 7
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde diktatör Türkiye'de diyorsunuz.alin size diktatör görün
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkan Trump!... Chelsea,zaman zaman bazen hepimizin yaptığı bir şeyi yaptı: doğru olduğuna inandığı bir hareketin arkasında durdu; tüm tehlikeye rağmen inandığı şeyin arkasında durdu...tıpkı sizin gibi...belki fark etmeden bir hata yaptı ama o,inandığı bir değer için hareket etti. Bunun bir değeri olmalı ve bu noktayı da göreceğinize inanıyorum!
    Cevapla
  • Akıncı Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Saçmaaa
    Cevapla
  • saçma 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne la bu....
    Cevapla
  • Mesutto 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamların verdiği cezaya bak 175 yıl indirim infaz yok birde bizdeki cezaya bak müebbet ceza alan iki yıl sonra serbest iki gün önce mubbet alan uyuşturucu kaçakçısı kadın iki yılda tahliye oldu
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    Chelsea Manning !...yılma diren!...Küresel dürüstlük için parlayan mavi gözlerini soldurmalarına izin verme...zaman hızlı geçer...yanındayız!
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    175 yıl hapis verilebilir yav insan ömrü en fazla 90 zaten kadın 45 yaşında 175 değilde 875 yıl hapis versen ne olur birde kadının dediği doğru gizli bilgileri verdi diye hainlik cezası bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar