AB'den skandal teklif: 2 bin euroyu alın ülkenize dönün

Avrupa Birliği (AB), Yunan adalarındaki mültecilere bir teklif sunarak uluslararası kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı. The Times'ın haberinde, AB'nin İç İşleri Komisyoneri Ylva Johansson, Midilli, Kos, Sisam ve İleryos adalarındaki 5 bin göçmene, "Eğer ülkenize dönerseniz 2 bin euro veririz" teklifinde bulunduğu belirtildi.

AB'den skandal teklif: 2 bin euroyu alın ülkenize dönün
AB'den skandal teklif: 2 bin euroyu alın ülkenize dönün
GİRİŞ 13.03.2020 10:35 GÜNCELLEME 13.03.2020 10:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği İç İşleri ve İç İlişkilerden Sorumlu Komisyoneri Ylva Johansson, Yunan adalarında yaşayan ve Suriyeli olmayan göçmenlere şaşırtıcı bir teklif sundu. Midilli, Kos, Sisam, Sakız Adası ve İleryos adalarında yaşayan 5 bin Suriyeli olmayan mülteciye para teklif etti.

Türkiye’nin sınır kapılarını açmasının ardından son yılların en büyük mülteci krizine tanık olan Avrupa Birliği, yeni mültecilerin gelmesi üzerine yaşanan krizi çözmek için Yunan adalarında bulunan mültecilere para teklifi ederek gündem oldu. İngiltere’nin çok okunan saygın gazetelerinden The Times’ta yer alan haberde, "AB’nin ülkelerine dönen ve Suriyeli olmayan mültecilere 2 bin euro para vereceği" belirtildi.

GERİ DÖNEMEYECEKLER

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi ile toplantı sonrasında açıklama yapan Johansson, "Bu teklif adalarda yaşanan krizi rahatlatmak için bir teklif. Bu para, mültecilerin evlerinde taze bir başlangıç yapması için harcanacak. Elbette ülkesine dönenler tekrar buraya gelemeyecek" dedi.

Uluslararası Göç Organizasyonu, son dört yıldır benzer bir uygulama yapıyordu. Uluslararası Göç Organizasyonu, gönüllü olarak ülkesine dönen mültecilere 370 euro veriyordu. Resmi rakamlara göre toplam 5.526 kapasiteli merkezlerde şu an 41.635 mülteci bulunuyor. Bu mülteciler çoğunluklu olarak Suriye, Afganistan ve Somali’den geliyor.

YORUMLAR 5
  • islam türkü 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupada 2000€ çok para..-:))
    Cevapla
  • memo can 4 yıl önce Şikayet Et
    cocuk kandiriyor bunlar, adamlar AB gitmek icin adam basi 10.000 dollar ödiyor
    Cevapla
  • AkıllıOlun 4 yıl önce Şikayet Et
    Alın 2000 i ,sakalı bıyıği kesip başka kapıdan bidaha girin. Bi 2000 daha. Bendemi gitsem
    Cevapla
  • Çok acayip 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hain herşeyi yapar
    Cevapla
  • uquraslan 4 yıl önce Şikayet Et
    parayı duyan yunan adalarına doğru yola çıktı,son bilgi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”