Tehlike büyüyor: Çöl çekirgeleri Komşu'da ekinlere saldırdı!

Afrika ve Hindistan'dan sonra Arap Yarımadası'nın genelinde çiftçilerin bir yıllık emeği çöl çekirgelerinin korkunç saldırısına uğruyor. Sınır komşumuz Irak'ta da köylülerin ekinleri çekirgelerin istilasına uğradı.

Tehlike büyüyor: Çöl çekirgeleri Komşu'da ekinlere saldırdı!
Tehlike büyüyor: Çöl çekirgeleri Komşu'da ekinlere saldırdı!
GİRİŞ 14.03.2020 02:40 GÜNCELLEME 14.03.2020 02:46
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Doğu Afrika ülkelerindeki çiftçilerin hayatını aylarca kabusa çeviren çöl çekirgesi sürülerinin yeniden etkisini artırabileceğini duyurmasının ardından çekirgeler sınır komşumuz Irak'a kadar geldi.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), yayımladığı durum raporunda, Afrika Boynuzu bölgesinde özellikle Kenya, Somali ve Etiyopya'da çekirgelerin üremesi konusunda durumun kritik olduğuna ve yeni çekirge sürülerinin oluşmaya başladığına dikkat çekti.

ÇEKİRGELER, IRAK'TA EKİNLERE SALDIRDI

Bölgedeki durumun 'alarm verici' seviyelerde olduğu belirtilen raporun ardından Irak'ı istila eden çekirge sürüleri ülkenin güneyini işgal etti. Tarım arazilerine saldıran çekirgeler ekinlerin zarar görmesine neden olurken, durumdan mağdur olan halk yönetimin çekirgelere karşı önlem almasını istedi.

TÜRKİYE SINIRINDALAR

Raporda, çekirgelerin etkisini göstereceği ülkeler arasında Kenya, Somali, Etiyopya, Sudan, Eritre, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İran ve Pakistan gösterilmişti. FAO'nun Twitter hesabında paylaşılan bir haritada çekirgelerin sınır komşumuz Irak'a kadar geldiği görülmüştü.

150 KİLOMETRE MESAFE KATEDEBİLİYOR

Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyor. Çekirge sürüleri, her gün 150 kilometre yol katedebiliyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 16
  • özkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    yağmur yağarsa çekirgelerin olduğu bölgeye, bölgedeki kuşlar için güzel besleyici olur. kuş hem çekirge yiyecek ama arkasından suyunu içecek
    Cevapla
  • selam 4 yıl önce Şikayet Et
    birileri çok tehlikeli bir yolda ilerliyor sanki bilim kurgu hepsini deniyorlar hemde göstere göstere insanlık tehlike altında
    Cevapla
  • Akıncı Asker 4 yıl önce Şikayet Et
    onca zulüm onca ihanet Gayretullah a dokundu
    Cevapla
  • Adak 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendini guclu zannedenler yami RABBİM zerresinden zerrensinden zerresinin bir zerresininde zerresi siz dünyanin üzerindeki okyonuslarin denizlerin göllerin icinden bir su damlacigi kadar bile degilsiniz sizi kücük bir cekirge ordusuyla helak ederim diyor ilahlik iddasinda bulunan nemrudu bir topal sinekle helak ettigi gibi ALLAH affetsin bizi
    Cevapla
  • 123qwertt 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi tavuk yemi olur bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu