UNICEF, koronavirüsle mücadeledeki korkunç gerçeği açıkladı

UNICEF, sabun ile ellerin yıkanmasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede son derece önemli olduğunu ancak dünya genelinde 3 milyar insanın evinde ellerini su ve sabunla yıkayacağı lavabosunun bulunmadığını bildirdi.

GİRİŞ 14.03.2020 07:59 GÜNCELLEME 14.03.2020 08:48
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)'ten yapılan açıklamaya göre dünya genelinde her 5 kişiden sadece 3'ü evlerinde ellerini yıkayabilecekleri imkanlara sahip.

 

 

Dünya nüfusunun yüzde 40'ının, yani 3 milyar insanın evinde ellerini su ve sabunla yıkayacağı lavabosunun bulunmadığı belirtilen açıklamada, en az gelişmiş ülkelerdeki insanların yaklaşık dörtte üçünün de bu temel ihtiyaçtan yoksun olduğu ifade edildi.

Açıklamada ayrıca dünya genelinde okulların üçte birinde çocukların ellerini yıkayabileceği lavaboların olmadığı ve sağlık merkezlerinin yüzde 16'sında ise işlevsel tuvalet ve lavaboların bulunmadığına işaret edildi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • A.A.A 4 yıl önce Şikayet Et
    UNICEF bilmeyerek şunu itiraf etmiş oldu, Müslüman olun günde 5 Sefer Abdest alın. Korona Virüsün kökünü kazıyın.
    Cevapla
  • Mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    UNICEF önce Almanya'da kaybolan ! 10bin çocuğun hesabını versin.
    Cevapla
  • Agit 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona salgınından sonra verse hesabını sizin için bir sorun olur mu?
    Cevapla
  • omer 4 yıl önce Şikayet Et
    unicef, boşişlercef'i sizi. Sirf size harcanan parayla su kuyulari acilirdi. Istatistik vermekten baska ne ise yararsiniz?kapansin bu tur gereksiz sozde kuruluslar.
    Cevapla
  • ADAMIN BİRİSİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Belediyeler özellikle büyük şehirlerde ücretsiz sabun ve bakteri önleyiciler dağıtsın kamu spotu filimleri yayınlansın toplu taşıma araçlarında anonslar bilgilendirici yayınlar yapılsın
    Cevapla
  • canturk 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar avrupadan gelen bir arkadasım anlattı tuvaletten cıktıktan sonra el yıkayacagın bır lavabo yok dıyor bir hafta avrupada kaldım kendımden tıksındım dıyor tuvaletten cıkıyorsun ellerını yıkayamıyorsun dıyor abrupada lavabo olayı yok dıyor vrus ne yapsın dıye dusunmeden edemıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız