Avrupa ülkesi şokta! Ordu sokağa iniyor

İsviçre ordusu, ilk kez 4 hastane taburundan birini (600 asker) siviller için konuşlandırıyor. Diğer taraftan THY'nin Türkiye uçuşları da 3 noktadan devam ediyor.

Avrupa ülkesi şokta! Ordu sokağa iniyor
Avrupa ülkesi şokta! Ordu sokağa iniyor
GİRİŞ 15.03.2020 19:31 GÜNCELLEME 15.03.2020 19:35
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedbirlerin sıklaştırıldığı İsviçre'de vaka sayısının bir günde 841 arttığı bildirildi.

VAKA SAYISI BİR GÜNDE 841 ARTTI

İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam Kovid-19 vaka sayısı, 2 bin 200'e yükseldi, ölü sayısı da 14'e çıktı.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise "acil durum" ilan edildi.

İsviçre'nin resmi haber sitesi Swissinfo'daki bilgiye göre, İsviçre ordusu virüs pandemisine karşı mücadelede desteğini artırmaya hazırlanıyor.

İSVİÇRE ORDUSUNDA BİR İLK

İsviçre ordusunun, ilk kez 4 hastane taburundan (600 asker) birini siviller için konuşlandıracağı, askeri hastanenin 200 hastayı ağırlayabileceği kaydedildi.

- BAZI GURBETÇİLERİN İSVİÇRE ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE BİLET ALDIĞI BELİRTİLDİ

Öte yandan edinilen bilgiye göre, bazı iptallere rağmen Türk Hava Yolları (THY), Zürih, Cenevre ve Basel'den Türkiye uçuşlarına devam ediyor.

Türkiye'nin uçuş yasağı getirdiği Almanya ve Fransa'dan bazı gurbetçilerin İsviçre üzerinden Türkiye'ye bilet aldığı bilgisi de paylaşıldı. 

Almanya basınındaki haberlere göre, hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülke İsviçre, Fransa ve Avusturya ile sınırlarını yarından itibaren kapatacak.

İsviçre hükümeti de sınır noktalarında yarından geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalara geçeceğini duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 45
  • Almancı 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz eğer bu yaza kadar bu Almancı veya bu gurbetçileri Almazsanız o zaman görün dananın kazığı kopacak batarsanız ülke olarak turist zaten yok bol bol ceviz fındık yersiniz
    Cevapla
  • Haklı hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    uçuşlar neden durdurulmuyor. ülkeye virüslüleri neden getiriyorlar. 1 kişi için 83 milyonu tehlikeye atıyorlar..
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar salgının olduğu yerden kimse çkmasın, salgın olan yerede kimse girmesin. Hadisler var. Ayrıca hadisler olmasa bile en mantıklısı bu yöntem. Kimse kardeşi mağdur olsun istemez fedakarlık güzeldir ama bu gelsinler onlaz bizim halkımız kardeşimiz dersek hasta olmayan kardeşlerimizi ebeveynlerimizi çocuklarımızıda riske atmış oluruz. Gurbetçilerimiz sabır gösterip yerlerinde kalsınlar. Hem onlar hem bizler dua edelim sadece gurbetçilerimize değil başta tüm müslümanlara olmak kaydıyla tüm insanlığada dua edelim ki ALLAH C.C. bu beladan korusun bizleri.
    Cevapla
  • Çaresiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Akşam Almanya dan kardeşim ve ailesi gelecek, İsviçre üzerinden. Hastalık taşımalarından çok endişeliyiz lakin misafir etmesek olmaz kardeş sonuçta, devletimizin havaalanlarında önlem alması şart. Artık karantina mı olur başka bir şey mi olur bilemem.
    Cevapla
  • İSVİÇRE 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da okullar beş hafta tatil edilmiş, bu vesileyle bugün akrabalarımız yurda dönecekler. Almanya ile uçuşlar durdurulduğu için İSVİÇRE üzerinden uçacaklar. Gelmek isteyen herkes buyursun gelsin lakin İSVİÇRE ve İNGİLTERE üzerinden gelenlerin de acilen karantina altına alınması şart, devletimizin bu açığı acilen kontrol altına alması gerekmektedir.
    Cevapla
  • imat 4 yıl önce Şikayet Et
    thy bile isteye virusu turkiyeye getirecek belli oldu. ne kadar kazaniyorsan biz verelim kardesim parani. iptal et artik su ucuslari. hesabini veremezsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı