İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 255'e ulaştı

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın bugün 42 yeni koronavirüs vakasını daha duyurması ile toplam vaka sayısı 255’e ulaştı.

İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 255'e ulaştı
İsrail'de koronavirüs vaka sayısı 255'e ulaştı
GİRİŞ 16.03.2020 16:35 GÜNCELLEME 16.03.2020 16:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 4 kişi hastaneden taburcu edilirken 5 kişinin ise durumunun kritik olduğunu kaydedildi. Hastalar arasında 19 kişinin sağlık çalışanı, 5 kişinin ise asker olduğu belirtildi. Öte yandan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun koronavirüs test sonuçlarının negatif çıktığı açıklandı.

İsrailli Başbakan’ın hakkında açılan yolsuzluk davasının 17 Mart’ta görüşülmesi planlanırken koronavirüs salgını endişesi ile ileri bir tarih olan 24 Mayıs’a ertelendi.
Başbakan Netanyahu, koronavirüse karşı alınan bir dizi yeni önlemi duyurdu. Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla toplu yapılan tüm etkinliklerin askıya alındığını bildirdi.

Tüm kafe, restorant, otel, alışveriş merkezi ve eğlence alanlarının kapatıldığını öte yandan süpermarket, banka, eczane ve benzin istasyonlarının ise açık olacağını açıkladı. Toplu taşıma hizmetlerinin ise normal seyrinde devam edeceğini duyurdu.

İsrail yönetimi daha önceden de koronavirüs salgınından korunmak için Kral Hüseyin Köprüsü kapatmış. Batı Şeria ve Ürdün ile bağlantısını kesmişti. Başbakan Netanyahu ise ülkeye gelenlerin 14 gün karantina uygulanacağını duyurmuştu. Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında başlayan koronavirüs salgını şu an 158 ülkede yayılmış durumda, dünya çapında koronavirüs vaka sayısı 173 bin 717 kişiye ulaştı. Koronavirüs kaynaklı ölümler ise 6 bin 680 kişiye çıktı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Evren 4 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun lan siyonist alçaklar.
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim! Yeryüzünde zalimlerden hiç kimseyi bırakma ! Amîn Rabbim Amîn!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!