Son Dakika: Almanya kabusu yaşadı! Dehşetin yaşandığı İtalya'dan çarpıcı koronavirüs kararı

Ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde kontrol altına alınan koronavirüs (Kovid-19) dünyayı etkilemeye devam ediyor. Ölü sayısı 9 bini, vaka sayısı ise 227 bini geçti. Rusya'da salgın nedeniyle ilk ölüm vakası bildirilirken, İtalya bugüne kadar aldığı tüm önlemleri uzatma karar aldı. Almanya'da ise 9 bin civarında olan vaka sayısı bir anda 13 bin sınırını aştı. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 19.03.2020 17:29 GÜNCELLEME 19.03.2020 17:43
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 9 bini geçti.

 

Dünya genelinde 9 bin 312 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 227 bin 952'ye çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 85 bin 985...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- İspanya Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri ve Uyarılar Koordinasyon Merkezi Direktörü Fernando Simon, ülkede son 24 saatte 169 kişinin yeni tip koronavirüsten yaşamını yitirdiğini, 3 bin 500 yeni vakanın tespit edildiğini açıkladı. Virüsün İspanya'da toplam 767 can aldığı, vaka sayısının da 17 bin 147'ye çıktığını duyurdu.

- KKTC Meclisi, 26 Nisan'da yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçiminin koronavirüse yönelik tedbirler nedeniyle 11 Ekim'e ertelenmesi kararı aldı.

- Azerbaycan'da 10 kişide daha koronavirüsü tespit edilmesinin ardından ülke genelindeki vaka sayısı 44’e yükseldi.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, yaptığı son dakika açıklamasında, "Bugün saat 14.00 itibariyle ülkemize giriş noktaları KKTC vatandaşları haricinde tüm diğer ülke vatandaşlarının girişine kapatılacaktır" dedi.

- İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 149 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1284'e yükseldi.

ALMANYA'DA SAYI PATLADI

- Almanya'da 2801 yeni koronavirüs vakası tespit edildiği açıklandı. Ülkedeki toplam sayı 13 bin 93'e yükseldi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 28...

- Endonezya'da 82 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken, 5 kişi daha hayatını kaybetti. Vaka sayısı 227'den 302'ye, Ölü sayısı 20'den, 25'e yükseldi.

- Hırvatistan'da Koronavirüs salgını nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.

- İsrail'de 96 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 522'ye ulaştı.

- Malezya'da 110 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Toplam 900 doğrulanmış vaka oldu.

- Filipinler Sağlık Bakanlığı, 15 yeni vaka tespit ettiklerini ve sayının 217'ye çıktığı belirtildi.

RUSYA'DA İLK ÖLÜM! İTALYA'DAN YENİ KARAR

- Rusya'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm: 79 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

- Fransız haber ajansı AFP: İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, koronavirüse karşı alınan tüm önlemleri uzatma karar aldı.

- Japonya'da koronavirüsü nedeniyle 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki virüs kaynaklı ölüm vakalarının sayısı 38'e yükseldi.

- Latin Amerika ülkesi Meksika'da diyabet hastası bir kişi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

- Bulgaristan'da Ulusal Kriz Masası, ülkede koronavirüsün yayılmasına ilişkin düzenlediği basın toplantısında bir hastanın daha hayatını kaybettiğini; ölü sayısının 3'e yükseldiğini duyurdu. Ülkede tespit edilen vaka sayısı ise 94...

"HER 10 DAKİKADA BİR KİŞİ ÖLÜYOR"

- İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, ülkesinde her 10 dakikada bir kişinin salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Cihanpur, "İran'da her 10 dakikada bir kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybediyor. Bir saatte yaklaşık 50 kişi koronavirüse yakalanıyor" ifadesini kullandı.

- Kıbrıs Rum kesiminde 12 kişinin daha test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtilerek, salgından etkilenen toplam vaka sayısının 58'e ulaştığı açıklandı.

AMERİKA'DA İKİ VEKİL VİRÜSE YAKALANDI

- ABD'de Temsilciler Meclisi Florida vekili Cumhuriyetçi Mario Diaz-Balart ile Utah vekili Demokrat Ben McAdams, Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

- Kosta Rika'da yeni tip koronavirüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti.

İLK VAKA

- Güney Pasifik ülkesi Fiji'de ilk kez virüs vakasının görüldüğü açıklandı. Öte yandan Radyo Yeni Zelanda'nın haberine göre, Güney Pasifik Okyanusu'ndaki adalar topluluğu Fransız Polinezyası'nın en büyük adası Tahiti’de 6, Yeni Kaledonya'da ise 2 kişinin Kovid-19 nedeniyle hastalandığı bildirildi.

FRANSA'DA 24 SAATTE 89 KİŞİ ÖLDÜ

- Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, düzenlediği basın toplantısında, vaka sayısının her gün ikiye katlandığını söyledi. Virüs tespit edilen kişi sayısının 9 bin 134'e yükseldiğini ifade eden Salomon, bu kişilerden 931'inin yoğun bakımda olduğunu kaydetti. Salomon, salgın nedeniyle son 24 saatte 89 kişinin daha yaşamını yitirdiğini ve böylece hayatını kaybedenlerin sayısının 264'e yükseldiğini belirtti.

İTALYA'DA ÖLÜ SAYISI 2 BİN 978 OLDU

- İtalya'da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı 475 kişi artarak 2 bin 978'e yükseldi. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği basın toplantısında, ülkede mevcut koronavirüs vaka sayısının 28 bin 710’a ulaştığını, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Kovid-19 bulaşanların toplam sayısının ise 35 bin 713 olduğunu bildirdi.

"SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI" STRATEJİSİNİ GÜDEN VE HİÇBİR ÖNLEM ALMAYAN KRALLIK GERİ ADIM ATTI! İLK ÖNLEM

- İngiltere'de koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 104'e yükselirken Başbakan Boris Johnson, okulların kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

- ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 9 bin 345'e, ölü sayısının ise 150'ye yükseldiği bildirildi.

- Suudi Arabistan'da 67 yeni koronavirüs vakasının ardından toplam vaka sayısı 238'e ulaştı.

- Küba'da virüs kaynaklı ilk ölümün yaşandığı bildirildi. Küba Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 61 yaşındaki İtalyan bir turistin korona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği duyuruldu.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 81
  • Tolga 4 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkmayın demekle olmuyor malesef... işverenler sokağa çıkma yasağı ilan edilmediği için çalışanı iş başında istiyor... çalışan toplu taşıma ile gitmek zorunda bunu düşünen yok? İş şartları gereği birarada çalışmak zorunda kalıyoruz. İnsanların canını bu kadar değersiz görmemelisiniz. İşe gitmek demek evde kalan anne babamızı riske atmak demek bundan bir hafta ongün sonra pişman olmanın bir anlamı yok. Önemli değilse çıkmayın demek değil yasaklandı çıkmayacaksınız demek gerekiyor.
    Cevapla
  • Nevim 4 yıl önce Şikayet Et
    Guney Kore dogru yapmis, Test Test Test, Test olmazsa bir insanin Hasta oldugu, Koronavirus bulastigi nereden belli olacak. Belli oluncaya kadar zaten bir suru insana bulasiyor. Dolayisiyle bencede Test Test Test Virusa bulasanlar zamaninda tedavi yapilmasi gerekiyor, Virus' un bulasmadigi insanlardan ayirmak gerekiyor. Tedavi edilmesi gerekiyor, iyilestikten sonra insanlarin arasina girmesi gerekiyor. Bence de Test yapilmadan Virusa karsi mucadele edilemez. Kolay Test imkani olmasi gerekiyor.m, once bunun hizla uretilmesi gerekiyor, sonra asi, hap, ilac..
    Cevapla
  • TOPRAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Bela ALLAHtan bizlere bir uyarıdır, O - Bu yok her nefis Mutlakki Ölümü Tadacaktır, Saga, sola bakıp suçlu aramaktansa Önce Kendi kendimizi Bir Muhasebe edelim.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyede 1 milyon insan ölürken dünyanın umurunda değildi hiç bierşey çabalamadılar yediler içtiler ölenlere kahkaha attılar öylemi alın size ölüm korkusunu tadın görün ve öğrenin
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin cok mu umrunuzdaydi herkes irkcilik yapti onlara
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    almanya-fransa-belçika-ingiltere-avusturya ve avrupa ülkeleri pkk yı besleyip müslüman ülkelerin üzerine saldınız sadsece biz 40 bin şehit verdik bu şehitlerin ahı elbet çıkacak
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada kac milyon Türk yasiyor düsündünmü hic kafani biraz calistir!
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyorsun haklısında bu saydığın ülkelerde ne kadar müslüman ne kadar türk yaşıyor biliyormusun mesela dün ölenlerin 2 tanesi türktü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak