ABD'den dünyayı sarsan koronavirüs haberi!

ABD istihbaratının ocak ve şubat aylarında Beyaz Saray ile Kongre'ye gönderdiği raporlarda, Çin'deki yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gerçek boyutunun saklandığı ve yakında küresel bir "pandemi" olacağı uyarısında bulunduğu iddia edildi. Sürekli gelen raporlara rağmen Trump'ın ise virüsün ABD'ye yönelik tehdidini küçümsemeye devam ettiği öne sürüldü.

ABD'den dünyayı sarsan koronavirüs haberi!
ABD'den dünyayı sarsan koronavirüs haberi!
GİRİŞ 21.03.2020 06:36 GÜNCELLEME 21.03.2020 06:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Washington Post'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD istihbaratının ocak ve şubat ayındaki raporlarında, hem Trump yönetimini hem de Kongre'yi, Çin'de görülen Kovid-19 konusunda uyardığı kaydedildi. 

 

 

GERÇEK BOYUTUNU SAKLADI

Haberde, kaynakların raporlarda virüsün ne zaman ABD'ye ulaşacağı konusunda bir tahminde bulunmadığı ancak, Çin'deki salgının gerçek boyutunun saklandığı ve yakında bir "pandemi" halini alacağının belirtildiği aktarıldı.

 

 

Gazetenin haberinde, "Sürekli gelen raporlara rağmen, Trump, virüsün ABD'ye yönelik tehdidini küçük görmeye devam etti. Aynı şekilde Kongre üyeleri de Kovid-19 bu ay başında ülkede ciddi bir hal alana kadar, bu durumu önemsemedi." ifadesine yer verildi.

BEYAZ SARAY'DAN HABERE TEPKİ

Washington Post'un haberi hakkında CIA ve Ulusal İstihbarat Ofisinden herhangi bir açıklama yapılmadı ancak Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Hogan Gidley şunları kaydetti:

"Medya ve Demokratlar sadece saçma ve gayrimeşru bir azil sürecine odaklanırken, Başkan Trump, Amerikan halkının sağlığını, varlığını ve güvenliğini korumak için tarihi, agresif önlemler almıştı. Adı açıklanmayan korkak kaynakların tarihi yeniden yazmaya çalışması, mide bulandırıcı, aşağılık ve utanç vericidir."

TRUMP VİRÜSÜN NİSANDA GEÇECEĞİNİ SAVUNUYORDU

Trump, 19 Şubat'ta yaptığı bir açıklamada kendisine Kovid-19 sorulduğunda, "Nisan geldiğinde, havaların ısınmasıyla virüs mucizevi bir şekilde kaybolacak." demiş ve Demokratlar'ın siyasi çıkarları için panik yarattığını savunmuştu.

Uzun süre virüs konusunda bir adım atmayan Trump tepki çekmişti. 27 Şubat'ta Kovid-19 ile mücadele için bir görev gücü kuran Trump, bu ekibin başına Başkan Yardımcısı Mike Pence'i atamış, ancak yine de virüsün ciddi bir tehdit olmadığını savunmuştu.

Son haftalarda virüsü ciddiye almaya başlayan ve söylemini değiştiren Trump, geçen hafta ulusal çapta acil durum ilan etmişti.

Trump, bir süredir günlük olarak Beyaz Saray'da yanına bazı bakanları, bilim insanlarını ve Pence'i de alarak basın toplantısı düzenliyor.

Dünya Sağlık Örgütü, 11 Mart'ta yeni tip koronavirüsün pandemi (salgın) olarak nitelendirilebileceğini duyurmuştu.

Johns Hopkins Üniversitesinin açıkladığı rakamlara göre, ABD'de Kovid-19 kaynaklı vaka sayısı 14 bin 322'ye, ölü sayısı ise 210'a ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Sasonlu 72 4 yıl önce Şikayet Et
    arkdaşlar bence yeni dünya düzeni geliyor zaden bu tür virüsler vartı bu işin içinde bişeyler çıkacak
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Raporda irak ve suriyede katledilen müslümanların ahının tuttuğu mültecileri öldüren iran italya abd fransa yunanistan gibi katıl ülkelerin ilahi adalet karşısında hesap vereceği belirtildi.
    Cevapla
  • Nihat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sonunu getirecek bu tavrı
    Cevapla
  • Ümmü zehra 4 yıl önce Şikayet Et
    Ellerinde aşısi mi var o zaman?niye kucumserki tramp.kafirler ölümden çok korkar çünkü, kendi yasida 70 iken.acaba gerçekten bunlar hastalığı üretip, panzehirinide üretip insanlara saldilar demekki, ellerindede panzehiri aşısı olunca korkmuyorlar demekki diye düşünmeden edemiyor insan.hele birde K.misirlioglunun sözü akla gelince!Amerika geliştirip ürettikleri şarbon mikrobunu üretti geliştiriyor, çin ve hindistan için kullanacak, tabi bide müslümanların toplanma bölgesi Mekke Kabe için kullanmayı arzuluyorlar.ebabilleri unutuyorlar amma.
    Cevapla
  • engin baş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virusu yapan cia oldugundandir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'