Hizbullah, İsrail ajanını serbest bıraktı!

Lübnan'daki Şii Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail adına ajanlık yapmakla suçlanan Lübnanlı eski asker Amir Fahuri'nin, ABD'nin Lübnan'a yönelik tehditleri sonucu serbes bırakıldığını söyledi.

Hizbullah, İsrail ajanını serbest bıraktı!
Hizbullah, İsrail ajanını serbest bıraktı!
GİRİŞ 21.03.2020 06:48 GÜNCELLEME 21.03.2020 06:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nasrallah, destekçilerine hitaben yaptığı televizyon konuşmasında, İsrail adına ajanlık yapmakla suçlanan Lübnanlı eski asker Amir Fahuri hakkındaki davanın zaman aşımıyla düşürülmesini değerlendirdi. 

Askeri mahkemenin kararıyla serbest kalan eski ordu mensubu Fahuri için herhangi bir pazarlığın söz konusu olmadığını anlatan Nasrallah, Washington yönteminin Lübnan'a yönelik tehditlerine işaret etti. Nasrallah, şunları kaydetti:

"ABD, Fahuri'nin ülkeye giriş yaptığı 6 aydan beri Lübnanlı yetkililere baskı uyguluyor. Hatta Fahuri'nin salıverilmesine karşı çıkan Lübnanlı yetkililer doğrudan yaptırım listesine alınma tehditleriyle karşılaştı. ABD ayrıca, Lübnan ordusuna yaptığı yardımları ve ülkeye yönelik uluslararası yardımları kesme tehdidinde bulundu."

Fahuri konusunda yaşananlardan sonradan haberdar olduklarını öne süren Nasrallah, "Yaşananları tehlikeli bir durum olması hasebiyle kabul edemeyiz. Çünkü bu durum, ABD'nin uygulayacağı baskılarla istediğini elde edeceğini gösteriyor." dedi.

Askeri mahkemenin salıverdiği Fahuri hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildiğine dikkati çeken Nasrallah, "ABD yine de Fahuri'yi Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanı'ndan almak üzere bir uçak gönderme yönünde baskılar kurmaya devam etti. Bu baskıların sonuç vermemesi üzerine ise ABD'nin Beyrut Büyükelçiliğinden yurt dışına kaçırılmış oldu." diye konuştu.

Nasrallah, tüm bu yaşananlardan sonra Hizbullah ve kendisine yönelik suçlama kampanyalarının başlatıldığını kaydetti.

AMİR FAHURİ DAVASI

İsrail ordusu, ülkeyi işgal ettiği 1982-2000 yıllarında Lübnanlı tutuklular için inşa ettiği hapishanenin başına Lübnan askerlerinden Amir Fahuri'yi atamıştı.

Lübnan Askeri Mahkemesi, İsrail için ajanlık yaptığı gerekçesiyle 1998'de Fahuri’yi 15 yıl hapis cezasına çarptırmıştı. ABD'ye kaçan Fahuri ise cezanın zaman aşımına uğradığı düşüncesiyle 21 yıl aradan sonra 13 Eylül 2019'da Lübnan'a dönmüştü.

Lübnanlılar, Fahuri'nin ülkeye dönmesinin ardından düzenledikleri gösterilerde, "İsrail ajanlarına müsamaha gösterilmesin", "Lübnanlılara karşı işlenen suçlar örtbas edilmesin" pankartları açmış ve Fahuri'nin mahkeme önüne çıkarılmasını talep etmişti.

Bunun üzerine Lübnan Emniyet Teşkilatı, Fahuri'yi sorguya çektikten sonra askeri mahkemeye sevk etmişti. Askeri mahkeme ise 16 Mart'ta, Fahuri hakkındaki davanın zaman aşımı nedeniyle düşürülmesine hükmetmişti.

İsrail işgali döneminde alıkoyulan Lübnanlıları işkence altında öldürmekle suçlanan Fahuri'nin cezasını çekmeden bırakılması, Şiiler başta olmak üzere Lübnan toplumunun ciddi tepkilerine neden olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Öyle biri 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırdık mi ?? Yoo yıllarca aynı oyunlar nedense hep yutuyor lar .. bir zamanlar 1960 ila 1990 yılları arasında Türkiye'de kurduğunuz tüm komploları şimdi aynısı aynı oyun aynı mantık ve aynı planla Lübnan ve başka Müslüman ülkede yapıyorsunuz.. ama tarihten ders almamışlar bizde hala almıyoruz .. başka ülkelerin tarihine çok ihtiyaç tir inceledik ve oyunlari aynı olduğunu göreceksiniz
    Cevapla
  • Türk. 4 yıl önce Şikayet Et
    Hizbullah senin gücün ancak gariban savunmasız Suriyeli müslümanlara yeter. Allah'ın dinine i hanet ettiniz Allah sizin layiginizi versin.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Adını degiştır Suriye'de az mazlum katetmedin mosafın ajanı
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Hizbullahın gücü ancak mazluma garibana yeter,hani israili yok ededecektiniz
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şer odakları abd ve israildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi