AB ülkesi duyurdu: Bize Türkiye yardım ediyor, Avrupa'dan tek bir yardım gelmedi!

Bulgaristan Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önleme malzemeleri konusunda ülkesine Türkiye’nin yardım ettiğini, Avrupa’dan şu ana kadar tek bir maske gelmediğini söyledi.

GİRİŞ 21.03.2020 07:58 GÜNCELLEME 22.03.2020 07:12
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Epicenter enformasyon ve analiz sitesine açıklamalarda bulunan Karakaçanov, "Maske konusunda bize Çin ve Türkiye yardım ediyor, yani devletin ve kurumlarının küresel ölçekteki rolü konusunda dünyaya biraz farklı bakan ülkeler" dedi. 

 

 

SERT AÇIKLAMA

Bulgar bakan, "Avrupa’da, ülke vatandaşlarıyla ilgilenebilecek tek yapının, direktifler dağıtan ve ulus devleti yok etmekte kullandığı eşcinsel evlilikler ve diğer icat edilmiş fikirlerle meşgul olan pahalı bir Avrupa bürokrasisi değil, ulus devletin kendisi olduğu ortaya çıktı" ifadelerini kullandı. 

 

 

ERDOĞAN VE BORİSOV ANLAŞMIŞTI

Bulgaristan geçen hafta Türkiye’den 50 bin maske, 100 bin koruyucu giysi ve 100 bin koruyucu gözlük almıştı. Bu yardım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan anlaşma kapsamında yapılmıştı. 

TÜRKİYE YARDIMA HAZIR

Türkiye, 15 bin maske ve 85 bin koruyucu kostüm daha göndermeye hazır olduğunu açıklamıştı. Bulgaristan ayrıca Vietnam, Hindistan ve Çin’den de yardım alıyor.

YORUMLAR 119
  • cemali 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim vatandaşların erişemediği ve bulamadığını bulgarlara vermeyi yadırğıyorum. önce kendi vatandaşımıza temin edip sonra artarsa başkakarını düşenelim önce can sonra canan bence...
    Cevapla
  • Atilla 4 yıl önce Şikayet Et
    Sacma. Sapan yorum yapmayın devlet tinize güvenin Avrupa avrupa medeniyet dediginiz yerler bir bir cöküyor insanın degerii yok Kalem zırvalıgı yapmayın
    Cevapla
  • Lazoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bol su tüketin
    Cevapla
  • Hamit ŞAHİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim insanımız maske bulamıyor. Ya da yüksek fiyatlara bulabiliyor. Reklamı bırakıp önce kendi insanımızın ihtiyaçlarına yönelmek saha isabetli bir adım olacaktır. Zira bizi nasıl zor günlerin beklediğini bilemeyiz.
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Hamit kardeşim maske sağlık çalışanları ve hasta olanlar için gerekli. Onlarada devlet sağlıyor.
    Cevapla
  • Lazoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Evden çıkmayın tek çare bu
    Cevapla
  • Serii 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu devletin başında kemo yada eko olsaydı olacakları düşünemiyorum, yav kemo ve eko siz gidin biriniz abdnin birinizde israilin başına geçinde batırın şu ülkeleri allah için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki