Ve korkulan oldu! Haber Avrupa'dan geldi, şaşırtan gelişme...

İngiltere'de bugün hayatını kaybedenler arasında 18 yaşında bir gencin de bulunduğu açıklandı. Başbakan Boris Johnson, '(Sosyal mesafelendirme) Eğer insanlar bunu yapamazlarsa, yapmayacaklarsa, elbette o zaman daha sert önlemler almamız gerekecek' diye konuştu.

Ve korkulan oldu! Haber Avrupa'dan geldi, şaşırtan gelişme...
Ve korkulan oldu! Haber Avrupa'dan geldi, şaşırtan gelişme...
GİRİŞ 23.03.2020 06:25 GÜNCELLEME 23.03.2020 06:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısı 281'e çıkarken hükümetin salgınla mücadele kapsamında yaptığı "sosyal mesafelendirme" uyarısının bazı İngilizler tarafından dikkate alınmadığı görüldü. 

 

 

DETAYLI AÇIKLAMA YAPILMADI

İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun açıklamasına göre, ülkede Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 48 artarak 281 oldu. Hayatını kaybedenlerin yaşlarının 18 ila 102 arasında olduğu belirtildi. Vaka sayısı da 635 artarak 5 bin 683'e yükseldi.

 

 

18 yaşında hayatını kaybeden gencin sağlık sorunu olup olmadığına ilişkin açıklama yapılmadı.

Vakaların giderek artması ve hükümetin uyarılarına rağmen bazı İngilizlerin güneşli pazar gününde toplu halde sokakta olduğu görüldü. Bunun üzerine Başbakan Boris Johnson, bir kez daha uyarıda bulundu.

Kovid-19 nedeniyle günlük yapılan basın toplantısında konuşan Johnson, "Temiz havanın kendi başına size bağışıklılık sağladığını düşünmeyin. Birbirinizden 2 metre uzakta olmalı ve sosyal mesafelendirme kurallarına uymalısınız. Bunu ciddiye alın ve uygulayın. Çünkü hayati öneme sahip." dedi.

Defalarca sosyal mesafelendirmenin önemine dikkat çeken Johnson, "Eğer insanlar bunu yapamazlarsa, yapmayacaklarsa, elbette o zaman daha sert önlemler almamız gerekecek. Bunu yapmak istemiyoruz ama gerekli olabilir." diye konuştu.

Johnson, Londra ya da ülkenin tamamının tecrite alınması gibi önlemlerin neden hayata geçirilmediği yönündeki bir soru üzerine ise "doğru zamanda doğru kararların alınması gerektiğini" ifade etti.

YORUMLAR 21
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    35 yasindayim ömrümün öngörülen yas ortalamasinin ortasindayim ve ben bunun cok farkindayim ölmek, yok olmak, ben olmasamda olur acaba ölen kisi biz ondan ayriliyoruz yoksa o bizdenmi ? bekliyoruz ama daha gelmedi ölüm cok sabirsizim
    Cevapla
  • Rüya 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkelerin çoğu yalancı. Madem illa yalan konuşuyosunuz 18 yaşı da etkiledi denmesi mantıklı. En azından gençler de nasılsa bize bişey olmuyor bencilliğinden kurtulup bisüre evlerinde oturarak yaşlılara hastalık taşımayı bırakırlar.
    Cevapla
  • Salih KESKİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bütün ümmeti Muhammedi mazlumları ve bizleri korusun
    Cevapla
  • Kızıl elma 4 yıl önce Şikayet Et
    Araç muayene istasyonları neden kapatilmiyor hem evden çıkmayın deniyor ancak muayenesi olanlar ne yapacak bilhassa yaşlılar
    Cevapla
  • Börü 4 yıl önce Şikayet Et
    İstasyonlar kapatıldı diye biliyorum muayeneyi uzattılar
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    araç muayesinin aciliyeti yok sağlık önemli. cezası da olacağını sanmam.
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Mümkün oldukça ev yemeği yiyin baharati evinizden eksik etmeyin zencefil zerdeçal karanfil doğal sirke pekmez yoğurdu kendiniz yapın Allah muhtaç etmesin ama ilaçlarda bir tarafı yaparken diğer tarafı bozuyor malesef ilaçla bitkisel yiyecekleri aynı zamanda tuketmeyin zararliymis vücuda sigara icenleride Allah kurtarsın işleri zor inşallah birakirlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Hasan Öztürk yazdı: Türkiye terörle mücadelede Amerikan eksenine girer mi?