Koronavirüste ürküten gelişme! Karantinaya alınan gemide ortaya çıktı

Çin'den dünyaya yayılan ve birçok kişinin ölümüne neden olan koronavirüste yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkez'inden (CDC) yapılan açıklamaya göre, corona virüs yüzeylerde 17 gün yaşayabiliyor. Yolcular ayrıldıktan iki hafta sonra Japonya'da karantinaya alınan yolcu gemisinde virüsün izlerine rastlandı.

Koronavirüste ürküten gelişme! Karantinaya alınan gemide ortaya çıktı
Koronavirüste ürküten gelişme! Karantinaya alınan gemide ortaya çıktı
GİRİŞ 24.03.2020 20:20 GÜNCELLEME 24.03.2020 20:21
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi'nin (CDC) yayınladığı bir araştırmaya göre Japonya'da karantinaya alınan yolcu gemisinde (Diamond Princess), enfekte olmuş kişilerin kaldığı odalarda corona virüs izleri bulundu.

 

 

Daily Mail’de yer alan habere göre araştırmacılar, şaşırtıcı bir şekilde, corona virüs formunun iki haftadan fazla bir süre boyunca hayatta kalabildiğini keşfettiler.

Karantinaya alınan yolcu gemisi Diamond Princess

İzler semptom gösteren veya asemptomatik olan yolcuların odaları boşaltıldıktan 17 gün sonra bulundu.

 

 

Araştırmacılara göre, virüsün izlerinin herhangi bir enfeksiyona neden olup olmadığını söylemek mümkün değil.

Gemide 700den fazla vaka mevcuttu ve Japonya’nın Yokohama sahilinde karantinaya alınmıştı.

3 GÜNE KADAR YAŞADIĞI AÇIKLANMIŞTI

Daha önce yayınlanan bir çalışmada, virüsün plastik ve paslanmaz çelik yüzeylerde üç güne kadar yaşayabildiği ancak zamanla zarar verme seviyesinin önemli ölçüde düştüğü bulunmuştu.

TEMİZLENMEMİŞ ODALARDA BULUNDU

CDC son araştırmasını yaparken gemideki henüz temizlenmemiş odalara baktı. Araştırmacılar temizliğin virüsü öldürmede etkili bir yol olduğunu doğruladı.

Ayrıca CDC gemide enfeksiyon yayılmasının gemi karantinaya girmeden önce gerçekleştiğini belirtti. Araştırmaya göre geminin kardeş gemisi Grand Princess’te mürettebatın virüsü kaptığı ve yolculara onlardan bulaştığına inanılıyor.

YORUMLAR 32
  • Ülkemin Prof.ları 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemin Prof.ları, deney yapmadan sallayan bilim adamları sanki denemişler gibi, Çin'den sipariş edilen ürünlerle virüs gelmez diyorlardı! Korona virüsleri boş bir yolcu gemisiyle bile günlerce beleş tatil yapabiliyormuş.
    Cevapla
  • yani 4 yıl önce Şikayet Et
    dikat temizlenmemiş odalarda diyor...
    Cevapla
  • res 4 yıl önce Şikayet Et
    o gemi hangi 17 gunde alindi karantinaya
    Cevapla
  • idris 4 yıl önce Şikayet Et
    olabilir
    Cevapla
  • DÜŞMAN VİRÜSLER 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan diğer insanı, bir hayvan diğer hayvanı öldürüyor, bir virüs de diğer bir virüsü neden öldürmesin? Sağlık bakanlığı bu konuda araştırma laboratuvarlarını görevlendirsin. Başka bir virüsün Koronavirüsü (COVID-19) öldürebileceğini düşünüyorum. Bizce araştırmaya değer.
    Cevapla
  • Murat76 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumunuza katılmıyorum. Çünkü virüsler üremek için vaska bir canlı hücreye muhtaçlar. Çünkü kendileri hücre değiller. Bir tür uzaylı parazit gibi genetik materyalini hücreye enjekte edip hücre dna sını ele geçiriyor. Size yorum yapan bifikir nickli arkadaşın dedigini ise aşılamada kullandığımız yöntem gibi. Daha önce bilinen bu virusun akrabasi viruslere karşı aşı varsa, bu virusa da etki edebilir.
    Cevapla
  • Bir Fikir 4 yıl önce Şikayet Et
    Sars ve Mers virüsüne yakalanıp iyileşen hastaların Korona virüsüne (COVID-19) karşı nasıl tepki verdiğini araştırın. Muhtemelen bu insanların vücudunda bağışıklık oluşmuştur, Sars, Mers ve Covid-19 aynı aileden oldukları için o insanlar Covid-19 dan fazla etkilenmezler.
    Cevapla
  • Remzi K. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ultraviyole ışığıyla bütün virüsleri öldürebilirsiniz.
    Cevapla
  • Murat76 4 yıl önce Şikayet Et
    Uv ışığı dışarıdaki virüsleri öldürmekte kullanabilirsin. Güneşteki uv ışınlar gibi. İnsandaki virusler için uv ışığı nereden vereceksin. Hem uv ışınlar kanserojen, bunlar hastenelerde insanların olmadığı zamanlarda ameliyathane ve diğer yerleri dezenfekte etmede kullanılıyor
    Cevapla
  • Cebeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Korku senaryolari pur dikkat devam ediyor.saglik bakanina tabiyiz biz.Cine deeeeel
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu