Pentagon: Salgının gerilemesi 10 haftayı bulacak

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gerilemeye başlamasının 8-10 hafta almasını beklediklerini söyledi.

Pentagon: Salgının gerilemesi 10 haftayı bulacak
Pentagon: Salgının gerilemesi 10 haftayı bulacak
GİRİŞ 24.03.2020 21:41 GÜNCELLEME 24.03.2020 21:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esper, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ile ABD askerleri ve ailelerinin sorularını video konferans yöntemi ile yanıtladı. 

Kovid-19 salgınının ne kadar süreceği ve ABD ordusunun salgınla ne kadar mücadele edebileceğine ilişkin bir soruya yanıt veren Esper, hükümet destek talebinde bulunduğu sürece Amerikan ordusunun salgınla mücadeleye destek vereceğini kaydetti.

KORONAVİRÜS SALGININ GERİLEMESİ 10 HAFTAYI BULACAK

Salgının süresine ilişkin ise Çin ve Güney Kore'nin bu konuya ilişkin verilerini dikkate alarak bir hesap yapmaya çalıştıklarını ifade eden Esper, "Gerilemesi veya en azından düşüşe geçmesi için 8 ile 10 haftalık bir süre var. Dolayısıyla en az bu süreye bakıyoruz. Planlama olarak birkaç ay için hazırlık yapmamız lazım ve bu süre için önlemleri alıyoruz." diye konuştu. 

Bu arada, ABD ordusunda koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısı 174'ü asker, 59'u sivil personel, 27'si sözleşmeli personel ve 61'i asker aile üyesi olmak üzere 321'e çıktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Cenk 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey abd hanı dünyanın en güçlü ordusuna ve ekonomisine sahiptiniz.AMBARGO uygulayarak insanların rızkı ile işi ile oynuyordunuz. Size ne oldu Yoksa ALLAH ceza gününüzü mü getirdi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı