Putin'den çarpıcı koronavirüs kararı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 22 Nisan'daki anayasa referandumunun erteleneceğini, gelecek hafta vatandaşların idari izinli sayılacağını açıkladı. Putin ayrıca, Rus ordusunun gerekli olması halinde koronavirüsle mücadeleye hazırlık durumunu arttırmak için tatbikat gerçekleştirilmesi talimatı verdi.

Putin'den çarpıcı koronavirüs kararı
Putin'den çarpıcı koronavirüs kararı
GİRİŞ 25.03.2020 16:41 GÜNCELLEME 25.03.2020 17:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Moskova'da ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan bazı tedbirleri açıkladı.

Putin'in açıklamalarından satır başları;

"Tüm dünya ekonomisi saldırı altında. 

Diğer ülkeler gibi olmak istemiyorsanız, kurallara uyun.

Koronavirüs benim başıma gelmez diye düşünmeyin. Bu, herhangi kimsenin başına gelebilir. Rusya, Avrupa veya ABD, Kovid-19 salgını riski altında. En önemli şey evde kalmak. Evinizde kalın.

Halk oylamasının daha ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bölgelerdeki ve ülke genelindeki durumun nasıl geliştiğini değerlendireceğiz ve yalnızca profesyonel görüşü, doktorların, uzmanların tavsiyelerini esas alarak halk oylamasının yeni günüyle ilgili karar alacağız.

İflasları önlemek için vergiler ertelenecek.

Şimdi tüm işverenlere sesleniyorum; ana görevimiz işgücü piyasasında istikrarı sağlamak, işsizliğin artmasına izin vermemektir. Devlet, bu görevlerin yerine getirilmesine iş dünyasına destek sunacak.

Başta hizmet sektöründekiler olmak üzere KOBİ'ler, mikro işletmeler şu anda ciddi zorluklarla karşı karşıya. Siparişleri ve ciroları azalıyor. Bu tür şirketlere çalışmalarını sürdürmeleri, yani çalışanlarını işte tutmaları için yardım edilmeli. Küçük/orta işletmeler için vergi ve KDV indirimi yapılacak."

KAYNAK: HABER7, SPUTNİK
YORUMLAR 4
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaba kuvvetle rüzgar dövülmez. Asker de ne işe yarıyor
    Cevapla
  • CORONA=YAHUDİ=ABD 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalim potin amca inşallah ülkenle beraber cehennemin dibine gidersin
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Güçlü devlet böyle olunuyor
    Cevapla
  • 5467 4 yıl önce Şikayet Et
    korkunun ecele faydası yok putin hangi tatbikatı yapsanda boştur ahirette kabirde rabbimize hsab vereceksiz olmaz olsun sizin gibi ehlikitap kavimler islamı savunacağınıza alçakça gidip gizli kapaklı batılla işbirliği yapıp tutuyorsuz rusya istese akraba halk olduğu afganistanın işgaline asla izin vermezdi isteseydi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak