İspanya'yı şaşkına çeviren gerçek! Çin iddiaları doğru çıktı

İspanya'da Sağlık Bakanlığının aldığı "Çin malı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hızlı tanı kitlerinin" lisanssız çıktığı bildirildi.

GİRİŞ 27.03.2020 05:57 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Salvador İlla, yaptığı yazılı açıklamada, yeni alınan Çin malı Kovid-19 hızlı tanı kitlerinin lisanssız olduğuna ilişkin çıkan iddiaları kabul etti.

Söz konusu kitleri "güvenilirliği" bulunan ulusal bir dağıtım şirketinden aldıklarını ve üzerinde "CE" (Avrupa'ya uygunluk) damgası bulunduğunu aktaran İlla, tedarikçi firmayla iletişime geçildiğini, yeni kitlerle değiştirileceğini bildirdi.

 

 

TANI KİTLERİNİN SAYISININ 9 BİN OLDUĞU İDDİA EDİLİYOR

İspanyol basınında, bugün gündeme getirilen ve mikrobiyoloji laboratuvarlarına göre normalde yüzde 80'in üzerinde olması gereken hassaslık oranının, "Çin malı" kitlerde yüzde 30'u geçmediği ve yanlış sonuçlar verdiği iddiaları yer almıştı.

Söz konusu tanı kitlerinin sayısının 9 bin olduğu öne sürülüyor. 

İspanya'da, Kovid-19'a karşı mücadelede en büyük sorun, sağlık malzemesi eksikliği olurken; hükümet tarafından dün yapılan açıklamada, Çin'den 432 milyon avroluk sağlık malzemesi alındığı ve hazirana kadar parça parça getirileceği duyurulmuştu.  

Sağlık Bakanı İlla da konuya ilişkin, şu ifadeleri kullanmıştı:

550 milyon maske satın aldık. Malzemeler, hemen gelmeye başlayacak. Gelecek 5 haftada 11 milyon eldiven gelecek. Kovid-19, hızlı tanı kitinden ise 5,5 milyon satın aldık ve nisan sonuna kadar hepsi gelecek. Ayrıca nisan ve haziranda 950 solunum cihazı alacağız.

Kovid-19 teşhisi konulan hastalarda, İtalya'nın ardından dünyada en fazla ölümün olduğu ikinci ülke İspanya'da, Sağlık Bakanlığının açıkladığı son verilere göre, ölü sayısı 4 bin 89'a, vaka sayısı ise 56 binin üzerine çıktı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu çin herşeyin taklidini yaptı arkadaş sağlığın taklidi olurmu, hadi arabayı, telefonu hatta kömürün taklidini yaptında bari bunun taklidini yapma.
    Cevapla
  • Vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Denize düşen yılana sarılır.
    Cevapla
  • Birdost 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya Çin'e 100 trilyon dolar ceza kessin. Yoksa bundan sonra birçok ülke bu virüs olayından faydalanmak, virüsle ülkeleri dize getirtmek ister. Savaşa gerek yok, cok ucuz maliyetli bir savaş . Hatta atom bombası sahibi ülkelere de böyle çok büyük bedeller ödetilmeli.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bunlar 3,5 milyar insan nufusu azaltmak için yaptılar ama dünyaya sıvadılar
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Abi onu bunu bilmem bu Çin denen yaratıklar mikrobu onlar üretti savaş için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde