İngiltere'den sürpriz koronavirüs kararı!

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu Müdürü, “Bu hafta ürünler denendikten sonra, ilk parti de ulaşınca, testler halka dağıtılacak” dedi.

GİRİŞ 27.03.2020 06:00 GÜNCELLEME 27.03.2020 08:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (Public Health England, PHE) Direktörü, koronavirüs için yeni 15 dakikalık evde test kitlerinin önümüzdeki günlerde Britanya halkına sunulacağını söyledi.

 

 

Önümüzdeki hafta kadar yakın bir zaman içinde, binlerce test Boots gibi eczane zincirlerinde satılacak ya da semptomları hissederek kendilerini gönüllü olarak tecrit eden insanlara Amazon tarafından ulaştırılacak.

PHE'nin Ulusal Enfeksiyon Servisi Direktörü Profesör Sharon Peacock, bilim ve teknoloji komitesindeki parlamenterlere, testlerin onay aldıktan sonra “topluma dağıtılacağını” söyledi.

 

 

Sağlık Bakanı Matt Hancock salı günü hükümetin milyonlarca test aldığını ve milyonlarcasının da siparişini vermek üzere olduğunu söyledi.

Antikor testinde parmaktan alınan bir damla kan, hamilelik testine benzeyen bir alette analiz ediliyor. Fakat test, Kovid-19'un bir insana daha önce bulaşıp bulaşmadığını haber veriyor, halen virüse sahip olup olmadığını değil.

Test, enfeksiyonun erken aşamalarında ortaya çıkan IGM antikorlarını ve vücudun virüse yanıtı sırasında artan IGG antikorlarını tespit ediyor.

Peacock parlamenterlere verdiği cevapta, testlerin haftalar veya aylar içinde değil, “kesinlikle” günler içinde erişilebilir olacağını söyledi.

Peacock, şu ifadeleri kullandı:

Birkaç milyon test kullanmak için satın alındı. Bunlar yepyeni ürünler. Yaptıklarını iddia ettiği işleri gerçekleştirdiklerinden emin olmalıyız.
Bu hafta test edildikten sonra, testlerin ilk partisi de geldiğinde topluma dağıtılacaklar.

Şu anda, yalnızca hastaneye kabul edilen hastalar rutin Kovid-19 testine tabi tutuluyor. Günde 5 binle 6 bin arasında kişi test ediliyor fakat hükümet bu sayıyı dört hafta içinde günde 25 bin teste çıkarmayı planlıyor.

Yeni antikor testleri, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) hükümetleri teşvik ettiği şeyi, "test, test, test" yapmayı, Birleşik Krallık'ın yapmasına yardımcı olabilir.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Kimin enfekte olduğunu bilmeden bu salgını durduramayız" demişti.

Peacock, antikor testlerinin Avrupa ve Güneydoğu Asya'dan da sipariş edildiğini söyledi.

“Bu işte yalnız değiliz” diye ekledi.

YORUMLAR 5
  • Baybars 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi iyi okuyun bu hastalığı atlatmış kişileri tespit edecek. Hasta olanları değil. Ne kadar güvenilir olduğu da meçhul. Su testi de Çin satmıştır. Çinliler bu işi ticarete döktü. Türkiye dahil herkese bozuk işe yaramaz testler satıyorlar.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu korona iyice güven testine döndü. Hadi bakalım ülkeler kim kime ne kadar güveniyor..
    Cevapla
  • Şef 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarda Müdürler harbi aktif çalışıyor.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz de satacağınıza halka dağıtın diyoruz başka bir şey demiyoruz...
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu ara Avrupa avrupaya günahını bile vermiyor.O hızlı test kitini hangi vicdanlı ülke ingiltereye satmış olabilir,Türkiye olmasın..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama