Boris Johnson koronavirüse yakalandı! Salgın Kremlin'e de sıçradı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle dünya çapında ölü sayısı 25 bin 227 olurken, vaka sayısı da 556 bin 120'ye yükseldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un testleri pozitif çıkarken, salgın Kremlin'e de sıçradı. Dışişleri Bakanlığı ise yurt dışındaki 50 Türkün virüs nedeniyle hayatının kaybettiğini açıkladı. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 27.03.2020 17:30 GÜNCELLEME 27.03.2020 17:36
Bu Habere 125 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 25 bini geçti.

 

Dünya genelinde 25 bin 227 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 556 bin 120'ye çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 128 bin 717...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- Başbakan Boris Johnson'un koronavirüse yakalanmasının ardından İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'un da Kovid-19 testi pozitif çıktı.

- Suudi Arabistan'da 92 yeni vakanın daha tespit edilmesiyle ülke çapındaki enfekte sayısı 1104'e çıktı.

- Irak'ta koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a, vaka sayısının ise 458'e çıktığı belirtildi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON KORONAVİRÜSE YAKALANDI

- İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Johnson'un kendisini karantinaya aldığı kaydedildi. Bir video yayınlayan Johnson, "Koronavirüs testim pozitif çıktı. Hafif semptomlarım gelişti. Kendimi izole edeceğim. Krizin yönetiminde başta yine ben olacağım" ifadelerini kullandı. İngiltere'de önceki gün de tahtın varisi Galler Prensi Charles'a da Kovid-19 bulaştığı tespit edilmişti. 

SALGIN KREMLİN'E SIÇRADI

- Kremlin, Rusya Devlet Başkanı İdaresi'nde görev yapan bir kişide koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. Şahıs, Putin ile temasta bulunmadığı belirtildi. Rusya'da vaka sayısı 1036...

- İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 144 kişi artarak, 2 bin 378'e yükseldi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: YURT DIŞINDA SALGIN SEBEBİYLE HAYATINI KAYBEDEN TÜRK SAYISI 50 OLDU

- Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, yurt dışında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarıyla ilgili soru üzerine Kıran, "Maalesef sayı artıyor. Bugün itibarıyla bize intikal eden bilgilere göre 8 farklı ülkede 50 vatandaşımızı virüs sebebiyle kaybetmiş bulunuyoruz. Keza dünyanın farklı ülkelerinde sonuçları pozitif çıkan vatandaşımız var. 151 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Onların durumlarını da yakından takip ediyoruz" diye konuştu. 

AVRUPA'DA DURUM

- İspanya'daki ölü sayısı son 24 saatte 769 artarak 4 bin 858'e vaka sayısı ise, 64 bin 59'a yükseldi.

- Belçika'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısı bin 49 artarak 7 bin 284'e ulaşırken, ölü sayısı da 69 artışla 289 oldu.

- İngiltere Halk Sağlığı Kurumu'nun açıklamasına göre, Kovid-19 kaynaklı ölüm sayısı 113 kişi artarak 578'e yükselirken vaka sayısı da 2 bin 219 artarak 11 bin 658 oldu.

- Almanya´da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı ciddi boyutlara ulaştı. Almanya, 41 bin 255 kişi ile en çok vakanın görüldüğü ilk 5 ülkeden birisi haline geldi. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise ülke genelinde 267'ye çıktı.

- İtalya'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 8 bin 165'e vaka sayısı ise 80 bin 539'a çıktı.

- Fransa'da virüs nedeniyle 365 kişinin hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı bin 696'ya, vaka sayısı 29 bin 155'e yükseldi.

AFRİKA'DAKİ DURUM

- Afrika kıtasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının sayısı 3 bin 243'e çıkarken, 83 kişi hayatını kaybetti. Kıtada virüsün en fazla görüldüğü ülkeler Güney Afrika, Mısır, Cezayir, Fas, Tunus, Burkina Faso, Gana ve Senegal olarak sıralandı.

- İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 teşhisi konulan ve kimlikleri belirtilmeyen 3 kişinin daha yaşamını yitirdiği ifade edildi. İsrail'de böylece Kovid-19 kaynaklı can kaybı 8'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısının ise 2 bin 666'ya çıktığı ifade edildi.

- Filipinler'de Genelkurmay Başkanı Felimon Santos'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildi.

ALİMLER BİRLİĞİ: MAHKUMLARI SERBEST BIRAKIN

- Dünya Müslüman Alimler Birliği, tüm hükümetlere yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) yayılması nedeniyle mahkumları serbest bırakmaları çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Birlik, tüm hükümetlerden zulme uğramış tüm mahkumların ve bunların dışında salgına tutuldukları yerde maruz kalma durumunda olanların serbest bırakılmasını, ülkeden ve kulların üzerinden haksızlık ve zulmün kaldırılması çağrısında bulunuyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, her ülkedeki sağlık kurumları tarafından alınan kararlara uyulması ve onlarla iş birliği halinde olunması gerektiği vurgulandı. 

- KKTC'de koronavirüs vakası 56'ya yükseldi.

- Çin’de koronavirüs salgınında 5 kişi hayatını kaybederken, 55 yeni vaka tespit edildiği bildirildi.

KORNAVİRÜSTE ZİRVEYE YERLEŞTİLER

- ABD, Kovid-19 salgınında 82 bin 179 vaka sayısı ile Çin ve İtalya’yı geride bırakarak dünyada ilk sıraya yerleşti. Ülkedeki ölü sayısı ise 1177...

- Avustralya’da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 13’e çıktı, vaka sayısı 3 bini geçti.

İLK ÖLÜM HABERİ GELEN ÜLKELER

- Güney Afrika'da virüs nedeniyle ilk ölümler gerçekleşti. 2 kişi hayatını kaybetti.

- Özbekistan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. Ülkedeki vaka sayısı ise 84...

- Kenya'da Kovid-19'dan ilk ölüm gerçekleşti.

- Güney Amerika ülkesi Venezuela'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk kez bir kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 125
  • FEHMİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara bagisiklik kuvvetlensin diye kontrollu yapmisllardir misyoner torunu
    Cevapla
  • Galip 4 yıl önce Şikayet Et
    Boris sana goingto havaryu diyorum :) cansın ölüm hak miras helal :)
    Cevapla
  • kamu 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbım ne kadar işgalci sömürücü zalim teröre destekçisi varsa hapsini bununla helak etsin. AMİN
    Cevapla
  • Serhat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalçın koçak hocamıza ve saraç oğlu hocamıza sahip çıkarsanız gazete olarak.... sanırım aşıyı türkiye bulup tarihe geçebilir
    Cevapla
  • birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    israilde vaka çok ölüm oranı ise sadece 8 şaşırtıcı
    Cevapla
  • Hamsikurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye çünkü orada insanları Gümüşlü su ile tedavi ediyorlar da ondan. Anlatamadık bizimkilere...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim