Çin'in yeni 'Wuhan' hamlesi sonrası korkutan araştırma: İkinci koronavirüs dalgası

Dünyanın en eski tıp dergisi Lancet’te yayınlanan bir araştırmaya göre, Çin’in Wuhan şehrinde karantinanın erken kalkması ikinci bir dalgaya neden olabilir.

GİRİŞ 27.03.2020 10:49 GÜNCELLEME 27.03.2020 12:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Lancet tıp dergisinde yayınlanan bir araştırmada, korona virüs salgınının merkez üssü olan Wuhan'daki karantina önlemlerinin gevşetilmemesinin ikinci korona virüs dalgasına neden olacağı belirtildi. Yapılan araştırmada "Tahminlerimize göre yasağı erken kaldırmak ya da ani bir kaldırma kararının verilmesi ikinci bir dalgaya yol açabilir. Karantinanın kaldırılma süreci yavaş yavaş gevşetilerek olmalı" ifadeleri kullanıldı.

 

İngiltere'deki Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulunda Uzman Kiesha Prem, "Wuhan şehrinin sosyal ilişkileri azaltmak için uygulamaya koyduğu benzeri görülmemiş önlemler salgının kontrolüne yardımcı oldu. Ancak şehir fiziksel mesafeli önlemleri erken kaldırmaktan kaçınmalı. Bunun için gerçekten dikkatli olmalı. Bu durum vakalarda daha erken bir ikincil tepe noktasına yol açabilir" dedi.

Öte yandan iki aylık katı bir karantinanın ardından seyahat kısıtlamalarının kaldırıldığı Wuhan’da Çarşamba günü tren ve otobüs istasyonları adeta kilitlendi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 7
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu Çin’e beş on tane atom bombası atsanız da kurtulsak...
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin sorumsuzluğu için tüm dünyadaki ölen kişilerin ailelerine tazminat ödemeli ölenler geri gelmeyecek belki ama en azından bir ceza ödemeli bu devlet. İnsanlar korkudan evden çıkamıyor hayatlar alt üst oldu.
    Cevapla
  • Hadan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuruş vrrmez mi? Emin misin? Alacaklarını göndermediğin zamam, kuruşu bırak milyar dolarını bırakır.
    Cevapla
  • angaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    kuruş vermez
    Cevapla
  • ERCAN TURAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ateşleri bol olsun zalimler için yaşasın cehennem ne diyordu çin devlet başkanı bizi hiç bir güç durduramaz 3 nanoluk bir mikrop sizi ne hale getirdi inşaALLAH TÖVBE EDENE KADAR UYGUR TÜRKLERİN AYAKLARINA KAPANANA KADAR DEVAM EDER İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Doğukan 4 yıl önce Şikayet Et
    WUHAN da yaşayan herkes mi zalim ? Sen bu şekilde herkesi suçlarsan Çin Devletinden ne farkın kalır ? Onlarda Müslüman diye herkesi suçluyorlar çocuk , yaşlı demeden !!! Bizde mi aynısını yapalım her Çinliyi öldürecek miyiz ? Ya masum birini öldürürsen ne olur bilir misin ? İSLAMDA ; Masum bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmeye eş değerdir !!! Aynı şekilde masum bir hayatı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak demektir !!! SEN hangisini istersin ? ÖFKE; gerçekleri gizleyen ve yanlışı sevdiren bir davranıştır ŞEYTANİ bir silahtır !!! SABIR , gerçekleri ileride görmemizi sağlayan bir davranıştır böylece HATA yı engellemiş oluruz o da ALLAH’tan gelir...
    Cevapla
  • vakkas 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlara guvenmeyin bunlar virus uretti bi para kazanma kaynagi acmislar kendilerine emin olun ki bunun ilaci da ne biliyorlar iyice yayilsin surerler dunyaya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri