Resmen açıklandı! Koronavirüs F-35 savaş uçaklarını da vurdu

Dünyanın en gelişmiş 5. nesil savaş uçağı programı F-35'in testleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle askıya alındı.

Resmen açıklandı! Koronavirüs F-35 savaş uçaklarını da vurdu
Resmen açıklandı! Koronavirüs F-35 savaş uçaklarını da vurdu
GİRİŞ 27.03.2020 16:37 GÜNCELLEME 27.03.2020 16:43
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

F-35 programı için önemli Ortak Simülasyon Ortamı ve tüm siber testlerin nihai testleri, koronavirüs salgını nedeniyle askıya alındı. Görünüşe göre 2019 yıllık raporunda belirtilen bazı testler, Edwards'daki operasyonel birimlere geçerken bir süreliğine kesintiye uğrayacak.

 

UÇUŞ OPERASYONLARI DA İPTAL EDİLDİ

F-35 testine ev sahipliği yapan Edwards AFB'deki tüm uçuş operasyonlarının da askıya alındığı duyuruldu. Siber testler, Edwards'daki test birimleri yerine, normal operasyonel F-35 birimleri tarafından kullanılmaya devam edecek.

 

F-35 Müşterek Savaş Uçağı Program Ofisi’nin (JPO) sözcüsü Brandi Schiff yaptığı açıklamada, "F-35 uçuş testi organizasyonları, uçuş operasyonları durduruldu. Ancak tele-çalışma yoluyla doğrulama faaliyetlerine devam edebilecek. Kuruluşlar bunu sürdürüyor" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Operasyonel Test ve Değerlendirme Direktörü Robert Behler'in 2019 yıllık raporu, C. güvenlik testinin önceki test dönemlerinde tespit edilen eksikliklerin ve güvenlik açıklarının giderilmesi için devam ettiğini belirtmişti. Behler, "En son ALIS 3.5 sürümünün ve hava aracının kendisinin siber güvenliğini değerlendirmek için daha fazla test gerekiyor" açıklamasında bulundu. (ALIS, Lockheed Martin tarafından üretilen Otonom Lojistik Bilgi Sistemidir.)

F-35 Test Kurumu, federal, eyalet ve ve yerel çeşitli kuruluşlar tarafından alınan, Kovid-19 kısıtlamalarının JSF F-35 programı üzerinde de etkileri olduğunu açıklandı. Bugün itibariyle, F-35 uçuş testi organizasyonlarının, uçuş operasyonlarını durdurulduğunu belirtilirken, tele-çalışma yoluyla (evden elektronik cihazlarla bağlanarak) doğrulama faaliyetlerini devam ettirebilecek kuruluşların çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Bazı laboratuvar ve yer testi faaliyetlerinin yanı sıra, filoya hazır olmalarını sağlamak için sınırlı uçak bakım faaliyetlerinin de sürdüğü ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ekiplerimizin Kovid-19 kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra uçuş testi faaliyetlerine devam edebilmelerini sağlamak için şimdi adımlar atılıyor. Her ne kadar belirli gelişim ve saha aktivitelerinde gecikmeler yaşanacak olsa da, F-35 ekipleri iş gücümüzün sağlığını ve güvenliğini korurken, çabalarını ilerletmenin yollarını değerlendirmeye devam ediyor."

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 20
  • Kaşıkçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunyayi 10 kez yok edecek bombalariniz var virusu neden yok edemiyor bu bombalariniz kuçucuk kimse goremiyor eti butu ne demekki insan kulli irade karşısinda çok çaresiz
    Cevapla
  • cuma 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkün hakkını yiyenden çıkar aheste ahste
    Cevapla
  • 1 isi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanlık tan medeniyetten bahseden silah yarısının tepesindeki ab,ABD,Rusya Çin ve diğerleri bu silahlara harcadığınız parayı insanlık için doğa dünya için harcasaydiniz şimdi bir virüsle ugrasmazdik belki ve hatta bu virüs belası başımıza gelmezdi şimdi o silahlarınızı alın ilaç ekmek su yerine kullanın bakalım öldürecek insan yaşayacak yer bulabilirseniz tüm dünya sizin olsun yaptıklarımızın cezasını göreceğiz bu Allah CC emri.yazik oldu yazık insan insanlık yapamadı iradesini kotuye kullandi ve tüm hakkını nimetleri kaybediyor birer birer ve hesap verme zamanı imdi Allah CC.ya.
    Cevapla
  • Stratejiokulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu uçakların sadece dikey kalkış teknolojisi, motoru lazım gerisi hikaye fazla bir şey beklemeyin biz daha iyisini yapabiliriz.
    Cevapla
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş uçakları ! Bu uçaklar ne için kullanılır. Amacı dışında üretilen şaşmış demir yığını. Bu uçak ile Uganda Libya Somali bombalanabilir ! Aynı şey belli başlı ülkeler için geçerli değildir. O ülkenin alt üst nükleer gıda lojistik imkanları zarar gören ülke tarafından saldırıya uğrar. Uçak anlaşılacağı üzere para tuzağı, Türk İHA ve SİHA filosu yeni bir çağ açmıştır bu dünyaca kabul görmüş onaylanmış yeni bir sayfa açılmıştır. Sümsük finansör arap diktatörler Cemal kaşıkçı vakası ile büyük imaj ve güç kaybetmiştir. Aynı şekilde molla ve badigardı devrim muhafızları denen serseri takımıda !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak