'Saklamak ihanettir' dedi ve açıkladı! İran'dan salgın için dev bütçe

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede Kovid-19 hastası olan vatandaşların sağlık masraflarının yüzde 90'ını hükümetin karşılayacağını açıkladı. Bütçenin yüzde 20'sini yani 1 trilyon tümeni (yaklaşık 406 milyon Türk lirası) salgınla mücadele için tahsis edildiğini duyuran Ruhani, "Eğer birisi Corona Virüse yakalanıp gizlerse ve yakınlarına söylemezse büyük bir ihanet içerisinde olmuş olur" ifadelerini kullandı.

'Saklamak ihanettir' dedi ve açıkladı! İran'dan salgın için dev bütçe
'Saklamak ihanettir' dedi ve açıkladı! İran'dan salgın için dev bütçe
GİRİŞ 28.03.2020 13:36 GÜNCELLEME 28.03.2020 16:14
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, bugün başkent Tahran'da düzenlenen Coronayı Önleme ve Mücadele Merkezi toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki salgınla ilgili son gelişmeler hakkında konuştu.

 

Ülkedeki sağlık sistemini son 6 yılda çok güçlendirdiklerini söyleyen Ruhani, "Corona Virüse yakalanan ve hastanelere başvuran herkesin sağlık masraflarının yüzde 90'ını hükümet, sağlık sigortası yoluyla karşılayacak. Hasta masrafların sadece yüzde 10'unu ödeyecek." dedi.

Ruhani, ülkede halkın gıda malzemelerine erişimde herhangi bir sorunun yaşanmadığını belirterek görevlendirdiği yetkililerin işin takipçisi olduğunu ifade etti.

 

BÜTÇENİN YÜZDE 20'Sİ SALGINLA MÜCADELE İÇİN TAHSİS EDİLDİ

ABD'nin tek taraflı yaptırımları nedeniyle halkın zor şartlarda yaşadığını vurgulayan Ruhani, bu yıl bütçenin yüzde 20'sinin Corona Virüsü salgını ile mücadeleye ayrıldığını söyledi.

Ruhani "Bütçenin yüzde 20'si yani 1 trilyon tümen (yaklaşık 406 milyon Türk lirası) yeni tip Corona Virüsü (Kovid-19) ile mücadele için tahsis edildi. Ağır yaptırımlara maruz kalan bir ülkenin bunu nasıl yapabileceği dünyaya şaşırtıcı gelebilir. Bunun dışında hastaneler tam donanımlı ve sağlık çalışanlarının da motivasyonu yüksek." ifadelerini kullandı.

"CORONA VİRÜSE YAKALANDIĞINI SAKLAMAK İHANETTİR"

Ahlaki ve kültürel bir tavır olarak insanların birbirlerinin haklarına saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Ruhani, "Eğer birisi Corona Virüse yakalanıp gizlerse ve yakınlarına söylemezse büyük bir ihanet içerisinde olmuş olur." diye konuştu.

Ruhani, Corona Virüse belirtilerine sahip olduğunu düşünenlerin zaman kaybetmeden sağlık merkezlerine başvurmaları gerektiğini dile getirerek, salgından korunmanın en iyi yolunun sosyal mesafe kurallarına riayet etmek olduğunu ifade etti.

ULUSAL KALKINMA SANDIĞINDAN 1 MİLYAR DOLAR KAYNAK AKTARILMASI İSTENDİ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani 26 Mart Perşembe günü yaptığı açıklamada, salgınla mücadelede kullanılmak üzere Ulusal Kalkınma Sandığından, Sağlık Bakanlığı ve İşsizlik Sigorta Sandığına 1 milyar dolarlık fon aktarılması için İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'e talepte bulunduğunu açıklamıştı.

Kovid-19 nedeniyle bugün 139 kişinin daha hayatını kaybettiği İran'da, toplam can kaybı 2 bin 517, vaka sayısı 35 bin 408 oldu. Öte yandan, Kovid-19 vakalarının görülmeye başlandığı 19 Şubat'tan bu yana 11 bin 679 kişi de sağlığına kavuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Korhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amma da abartmışsınız onlar icin dev olabilir ancak bazı devletlerin ayırdıgı butcenin binde biri bu meblağ
    Cevapla
  • Umur 4 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz yere suriye de masum çocukları öldürdünüz hem günahlarına girdiniz hem de ekonominizi batırdınız şimdi de çaresiz kaldınız
    Cevapla
  • Yorumdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bir derse inanın. Bașka inanmak riskli.
    Cevapla
  • Ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani ilaç cıkmıştı nerede iran ?
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    desene militanlarınıza daha az para gidecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı