Dünya Sağlık Ögütü'nden şaşırtan koronavirüs uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü, hasta olmayanların maske takmasının koronavirüse karşı mücadelede yarardan ziyade ek riskler getirebileceği uyarısı yaptı.

Dünya Sağlık Ögütü'nden şaşırtan koronavirüs uyarısı!
Dünya Sağlık Ögütü'nden şaşırtan koronavirüs uyarısı!
GİRİŞ 31.03.2020 06:09 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:12
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağız koruyucu maskelerin genel kullanımının koronavirüsün yayılmasına karşı verilen mücadeleye bir yararının bulunmadığını bildirdi. 

 

 

"KENDİNİZ HASTA DEĞİLSENİZ MASKE KULLANMAKTAN KAÇININ"

DSÖ Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan, maske kullanımının bir getirisi olduğuna dair bir işaret bulunmadığını belirterek "daha ziyade maskenin yanlış bir şekilde çıkarılması yoluyla enfekte olunabileceğini ve bu durumda maskenin ek riskler yarattığını" kaydetti. Ryan, "Bu nedenle tavsiyemiz, kendiniz hasta değilseniz maske kullanmaktan kaçınmanız" diye konuştu.

 

 

Maske kullanımı koronavirüsle ilgili en tartışmalı konular arasında yer alıyor. Avusturya Pazartesi günü süpermarketlerde alışveriş sırasında maske takma zorunluluğu getirileceğini açıkladı. Çekya da kamusal alanda maske kullanmayı zorunlu hale getirmişti.

YORUMLAR 32
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir yalana insanları ikna ettikten sonra artık gerçeği söylebilirsin. Doğruya değil yalana inanmaya devam edeceklerdir. Dsö belirti göstermeyenlerin hastalığı yaymadığını ve hasta olmayanın maske takmasının yanlış olduğunu açıkça söylüyor. Hatta itiraf ediyor diyelim. Bizimkiler ise yalana inanmaya devam etmekte ısrarlı. Siz bilirsiniz.
    Cevapla
  • Öteki 4 yıl önce Şikayet Et
    maskeyi virüs kapmamak için kullanıyoruz. WHO yani dünya sağlık örgütü yakında ID 2020 çiplerini taktıranlar iyileşiyor derse şaşırmayın . başka bir şey daha WHO bizden yana değil virüsü yayanlardan yanadır. çok biliyorsan işini yap WHO.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Polisin hali ne olacak, ne bakanlık ne genel müdürlük ne basın nede herhangi bir yetkiliden zerre ses çıkmıyor, polisi tamamen gözden çıkarttınızmı? karakollara, noktalara şübelere gelen gidenin haddı hesabı yok. zati bir sürü işi başından aşmış, memleketteki tüm işler polis teşkilatına yıkılmış koronalıyı kontrolden asayış olaylarına yemek dağıtımından, belediyenin hemen hemen tüm işleri, dişardan gelenleri kontrol, cezaevinden salınanları kontrol, bu memleketin başka bir kurumu yokmu, yahu basın olarak sız yazın barı.
    Cevapla
  • tnm 4 yıl önce Şikayet Et
    En iyi cözüm evden cikilmamasi, evde bile aile bireylerinin birbirlerine dikkat etmesidir. Elinden gelenler evlerde kendi maskelerini üretsin, disariya, ona, buna güvenmesin.
    Cevapla
  • devriye 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapacağımızı şaşırdık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye