Koronavirüsü ciddiye almayıp dalga geçen devlet başkanı acı haberi duyurdu

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle dünya çapında vaka sayısı 805 bini, ölü sayısı 39 bini geçti. İtalya, İngiltere, ABD, İran ve İspanya son 24 saatte artan vaka ve ölüm sayılarını açıklarken, en başından beri salgını ciddiye almayan Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko, ülkesinde vaka sayısının arttığını ve ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 31.03.2020 17:44 GÜNCELLEME 01.04.2020 12:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 39 bin 469 kişi hayatını kaybetti.

 

Vaka sayısı 805 bin 377 olurken, hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 172 bin 436...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- İtalya, 4 bin 53 yeni vaka ve 837 yeni ölüm bildirerek toplamda 105 bin 792 vaka ve 12 bin 428 ölümü doğruladı.

- İngiltere'de koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 393 kişi artarak, 1801'e, vaka sayısı ise 22 bin 466'dan 24 bin 116'ya yükseldi.

- ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 657 artarak 3 bin 170'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı ise 164 bin 798....

- Azerbaycan'da koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 5’e, toplam vaka sayısı ise 298’e yükseldi.

- Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 175 artarak 1039'a çıktı. Ülkedeki vaka sayısı ise 12 bin 595

KORONAVİRÜSÜ CİDDİYE ALMAYAN DEVLET BAŞKANI ACI HABERİ DUYURDU: ÜLKEDE İLK ÖLÜM

- Koronavirüs pandemisinde bilanço artıyor. Belarus Devlet Başkanı Alexandr Lukaşenko, ülkede virüs kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı. Ülkede tespit edilen koronavirüs vaka sayısı ise 152'ye yükseldi. Öte yandan Lukaşenko, geçtiğimiz günlerde salgınına ilişkin herhangi bir önlem almayacaklarını belirterek, "Olur böyle şeyler. En önemlisi panik yapmamaktır" sözlerini kullanmıştı.

Koronavirüse önlem almayan tek ülke: Olur böyle şeyler! Panik yapmayın

Dün de, koronavirüs salgınına aldırış etmeden hokey maçına çıkıp şu açıklamayı yapmıştı: "İşte koronavirüs için tedavi burada. Ayaklarının üzerinde ölmek, dizlerinin üstünde yaşamaktan daha iyidir. Anlamıyorum, burada virüs yok. Uçtuğunu görüyor musunuz? Ben de görmüyorum. Burası bir hokey sahası, sağlık için en iyisi. Burası herhangi bir spor sahasından daha iyi. Burası virüsün gerçek tedavisinin olduğu yer."

Dünyayı şaşırtan koronavirüs açıklaması!

İSPANYA VE İRAN'DAN YENİ BİLANÇOLAR GELDİ

- İspanya'da Kovid-19 salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 849 kişi artarak 8 bin 189'a, vaka sayısı ise 85 bin 195'ten 94 bin 417'ye yükseldi.

- İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 141 kişi artarak, 2 bin 898'e, vaka sayısı ise 41 bin 495'ten 44 bin 284'e yükseldi.

- Rusya’daki koronavirüs vakalarının sayısı son 24 saatte 500 artarak 2 bin 337’ye yükseldi.

- Güney Afrika ülkesi Bostwana'da ilk koronavirüs vakaları görülürken Tanzanya'da da salgın kaynaklı ilk can kaybı yaşandı.

AVRUPA VE İSRAİL'DE SON DURUM

- Almanya'da koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 541’e yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 62 bin 435 olarak açıklandı.

- İsrail'de koronavirüs nedeniyle 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı ise 4 bin 831....

- Fransa’da ölü sayısı 3 bini vaka sayısı 44 bini geçti.

-  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) 1 kişinin daha salgın nedeiyle hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısı 7'ye çıktı. Toplam korona virüs vaka sayısının 230...

- Japonya’da koronavirüs vaka sayısı 2 bin 719'a ulaştı.

- Filistin'de koronavirüs vaka sayısı 116'ya yükseldi.

- Brezilya 159 ölümü ve 4 bin 579 vakayı doğruladı.

- Avustralya'da, Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 19’a, vaka sayısı 4 bin 514’e yükseldi.

- Myanmar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 40
  • YAŞASIN CORONA 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kendisi de corona olur
    Cevapla
  • Sedat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hey Allahım yarebbim bunların ülkelerine de bizdeki muhalefetin zerresini nasib et. Bizimkiler daha ortada fol yok yumurta yokken hıyanete başladılar (Allah topunun belasını versin ,içlerinde bir tane düzgün adam yok) Bunlarda saçma sapan devlet başkanları ,saçma sapan uygulamalar ,kimsenin gıkı çıkmıyor . Bkz. İngilterenin sürü bağışıklığı saçmalığı ,binlerce insana maloldu, Bu belerusun dalga geçmesi ve en büyüğü Trump un virüsü hafife alması. Resmen yalan söyleyen despot Çin,Rusya ve Hindistanı saymıyorum bile. Ey Allahım virüsten önce bizdeki bu hain muhalefeti yeryüzünden sil. ELİMİZİ KOLUMUZU BAĞLAYAN BU HAİNLER YÜZÜNDEN İNSANLARA YARDIM EDEMİYORUZ.
    Cevapla
  • turkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    neden mozambik yok listede?
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Myanmar.i Rabbim bildi gibi yapar İnşallah
    Cevapla
  • BELKİ DE 3 yıl önce Şikayet Et
    BELKİ DE Dünyanın her yerinde şeytani düzen hüküm sürerken, Allah’ın nizamı İslam ülkelerinde ve MÜSLÜMANLARIN EVLERİNDEN BİLE silinmişken, masum insanların evleri yerle bir edilip katledilirken, onlarca İslam ülkesi ve onların orduları ve birbuçuk milyar Müslümanın o mazlumların feryatlarına duyarsız kalıp hiçbir şey yokmuş gibi davranarak camileri ve Kabe’yi doldurmasının Allah katında bir değeri kalmadı, ki Allah Kabe’yi de camileri de Müslümanlara kapadı. Müslümanlar kendi refahlarını bozup, Allah’ın nizamı için Allah’a güvenerek mazlumun yanında zalime karşı savaş açmaktan korktu. Belki de Allah SONUNDA dinini tamamlamak ve mazlumun intikamı için görünmez ordularını yeryüzüne sürdü.
    Cevapla
  • MİSAFİR 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'a meydan okurcasına masum Müslümanları katleden şeytanilere karşı savaşacak bir kavim çıkmadı. Tarihte benzer durumlarda Allah'a meydan okuyan Nemrut'un ordusunu sivrisineklerle, Ebrehe'nin ordusunu kuşlarla perişan eden Allah, şimdi de meydan okuyan şeytanileri virüslerle perişan ediyor. (Bela gelirse kurunun yanında yaşlar da yanıyor.)
    Cevapla
  • vatan millet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir tespit kardeşim
    Cevapla
  • HAYRET VERİCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir virüstür ki şeytanın kalesi Belçika'da ezanlar okunuyor. Beşiktaş'ta caminin yanında oturuyoruz, virüs yokken ezan sesini duymuyorduk, virüs geldi şimdi camiden ezandan sonra salavatlar getiriliyor, dualar ediliyor, insanlar balkona çıkıp amin diyor.
    Cevapla
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!