İtalya'dan Almanya'ya tarih üzerinden koronavirüs çağrısı: Şimdi sıra sizde

İtalyan belediye başkanları ve yerel yöneticiler, Almanya'ya İkinci Dünya Savaşı sonrası yapılan yardımları hatırlatarak yeni tip koronavirüsüne karşı dayanışma çağrısında bulundu.

İtalya'dan Almanya'ya tarih üzerinden koronavirüs çağrısı: Şimdi sıra sizde
İtalya'dan Almanya'ya tarih üzerinden koronavirüs çağrısı: Şimdi sıra sizde
GİRİŞ 31.03.2020 14:55 GÜNCELLEME 31.03.2020 14:55

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yayınlanan yazıda Berlin’in şu ana kadar "ekonomik yardım taleplerini reddetmesi ve duruma kayıtsız kalması"nın İtalya’da öfkeye dönüştüğü vurgulandı.

"Sevgili Alman dostlarımız, hafıza doğru kararların verilmesine yardımcı olur" denen mektupta, savaş sonrası Almanya’nın borçlarının azaltılması için 1953 tarihli anlaşmaya gönderme yapıldı.

Yazıda Hollanda da hedef alındı. İtalya’da bir çeşit "vergi cenneti" olarak görülen ülkenin kurduğu "son derece 'cazip' vergi rejimiyle tüm Avrupa ülkelerinin kaynaklarının azaltıldığı" öne sürüldü.

İtalya, Fransa ve İspanya dahil dokuz Avrupa ülkesi geçen hafta salgın sonrası ekonomik toparlanmanın finanse edilmesi için ortak borç çağrısı yapmıştı.

Hollanda, Finlandiya ve Avusturya öneriye karşı çıkarak daha az rekabetçi ekonomilerin borcunu paylaşmayı reddetme geleneklerini sürdürmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!